2019-10-10 00:00:56
Φωτογραφία για Εργαστήρι Βυζαντινής σπάθης στη Ρόδο
Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία με την Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών «Λέοντες» που έχει έδρα στην Αθήνα και οργανώνει με τη συνέργεια του τμήματος Βυζαντινής Σπάθης, Εργαστήρι Βυζαντινών Πολεμικών Τεχνών, το οποίο θα διδάξει ο εκπαιδευτής και ειδικός συνεργάτης της Ακαδημίας των Λεόντων, Κώστας Ζουμπιάδης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «οι «Λέοντες» είναι σχολή πολεμικών τεχνών όπου τα μέλη της εκπαιδεύονται στις Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες, ενώ διεξάγει εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις. Εκτός από το τμήμα Βυζαντινών Πολεμικών Τεχνών, η Ακαδημία περιλαμβάνει επίσης: Γερμανική και Ιταλική σχολή ξιφασκίας, όπου χρησιμοποιούνται τα ανάλογα ιστορικά όπλα.

Σκοπός του τμήματος, εκτός από τη γνωριμία με την πολεμική – ιστορική κληρονομιά, για καθαρά επιμορφωτικούς λόγους, είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκομίσουν κι άλλα χρήσιμα οφέλη για την καθημερινότητα τους
. Ο ασκούμενος στη τέχνη των όπλων αναπτύσσει πολλές δεξιότητες, αυξάνεται η προσοχή του, οι αντανακλαστικές αντιδράσεις του βελτιώνονται, ενώ ωφελεί το νευρικό του σύστημα. Επίσης, η ξιφασκία προσφέρει στο άτομο ευεξία και αρμονία στο πνεύμα και στο σώμα. Επιπλέον, για τους λάτρεις της ιστορίας ανοίγεται ένα μεγάλο κεφάλαιο πάνω στην πολεμική και την μαχητική ιστορία της Ευρώπης. Παράλληλα, ο ασκούμενος μαθαίνει τεχνικές και τακτικές μονομαχίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τουρνουά αλλά και τεχνικές αυτοάμυνας, άοπλης και ένοπλης σύγκρουσης (κάποιες τεχνικές για παράδειγμα του σπαθιού μπορούν να εκτελεστούν με ραβδί ή ακόμα και με ομπρέλα ) όπως και τεχνικές και τακτικές για συγκρούσεις σε τείχος, ασπίδων ή φάλαγγας, για αναπαραστάσεις ιστορικών μαχών. Τέλος, υπάρχουν προγράμματα εκπαίδευσης χειρονομιών και σκιαμαχιών όπου οι ασκούμενοι εκπαιδεύονται σε κινησιολογία χωρίς αντίπαλο. Η άσκηση αυτή έχει την ρίζα της στο Βυζάντιο και βοηθούσε τα παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους, τους ηλικιωμένους να έχουν ζωντάνια και τις γυναίκες να έχουν μια μέθοδο άσκησης.

Οι ασκούμενοι όταν ολοκληρώσουν όλα τα επίπεδα εκμάθησης επιτυχώς, θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα. Επίσης, τα μέλη του Τμήματος Βυζαντινής Σπάθης Ρόδου θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, σε γυρίσματα εκπομπών-ντοκιμαντέρ Ελληνικών και διεθνών καναλιών που συνεργάζονται με το φεστιβάλ, όπως και σε πολλές ακόμα συνεργαζόμενες διοργανώσεις.

Ο εξοπλισμός των αρχάριων είναι ξύλινο ή συνθετικό σπαθί, μάσκα και γάντια. Στο τμήμα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, γυναίκες και άντρες. Ανήλικοι από 16 ετών μπορούν να συμμετέχουν μόνο μαζί με τους γονείς τους.

Το Τμήμα Βυζαντινής Σπάθης στη Ρόδο, θα ξεκινήσει την 4η Νοεμβρίου 2019 και θα πραγματοποιείται κάθε: Δευτέρα 6-8μμ και Τετάρτη 5-7μμ, ενώ θα ολοκληρωθεί τέλος του Μάη, με την έναρξη του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου (www.medievalfestival.gr).

Εγγραφές έως 1 Νοεμβρίου. Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε email στο: [email protected] και δηλώστε Ονοματεπώνυνο, Ηλικία, Τηλέφωνο, Ιδιότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους «Λέοντες» θα βρείτε εδώ: https://medievalswordmanship.wordpress.com

Για όσους ενδιαφέρονται για το Εργαστήρι Σκηνικής Ξιφομαχίας του Μεσαιωνικού Ρόδου, η έναρξη του θα γίνει το Δεκέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν προσεχώς»
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ