2019-10-10 12:48:02
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Ανασχεδιάζονται οι δαπάνες! Πως θα κατανεμηθούν
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR

Ανασχεδιάζονται οι δαπάνες στον ΕΟΠΥΥ αφού όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr εδώ και εβδομάδες η Διοίκηση του Οργανισμού επιχειρεί να ανακατανείμει τα κονδύλια με ορθότερο τρόπο.

Την αλλαγή της κατανομής των κονδυλίων έχει αναλάβει η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη που σβήνει και γράφει τις τελευταίες εβδομάδες, περιγράφουν πηγές στο HealthReport.gr.

Στόχος να μειωθούν οι άσκοπες σπατάλες σε διοικητικά έξοδα του ΕΟΠΥΥ και να αυξηθούν οι παροχές προς τους ασθενείς. Άλλωστε αυτή είναι και η οδηγία που έχει δώσει ο υπουργός Υγείας στα στελέχη του ΕΟΠΥΥ.

Όταν ολοκληρωθεί το ορθότερο μοίρασμα των δαπανών, τότε αναμένεται να εκδοθεί και ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του Οργανισμού (ΕΚΠΥ). Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχεται νέος κανονισμός παροχών στον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει»

Εξάλλου ο τελευταίος ΕΚΠΥ που είχε εκδοθεί είναι γεμάτος με λάθη και κουρέματα σε παροχές, ενώ πολλές ρυθμίσεις του είναι δύσκολο να εφαρμοσθούν, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.


Εξετάζονται τα κουρέματα

Πάντως το θετικό για τους ασφαλισμένους φαίνεται ότι είναι η επανεξέταση των διαφόρων περικοπών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε εξετάσεις και αποζημιώσεις, ενώ στόχος είναι κάποιες από τις κουρεμένες παροχές να επανέλθουν.

Στο πλαίσιο αυτό επανεξετάζονται πλήρως και οι αποζημιώσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις που είχαν οδηγήσει τους εργαστηριακούς γιατρούς σε κινητοποιήσεις.

Μέσα στα σχέδια της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι όπως φαίνεται να γίνει ορθολογικότερη χρήση των κονδυλίων που προορίζονται για διαγνωστικές εξετάσεις ώστε να μην πληρώνουν υποχρεωτικές επιστροφές και εκπτώσεις (clawback-rebate) τα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα.

Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να συμβάλει και η πλήρης ψηφιοποίηση όλης της διαδικασίας, βάση της οποίας δεν θα καταγράφονται μόνο τα παραπεμπτικά που εκδίδονται αλλά και τα αποτελέσματα ώστε να είναι γνωστό εάν μία εξέταση έχει πραγματοποιηθεί.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ