2019-10-12 13:22:12
Φωτογραφία για Η πιο «τσουχτερή» πόλη στον κόσμο για να αγοράσεις σπίτι
Αν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα απλό διαμέρισμα, η ελκυστικότητα και οι αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης, μειώνονται

Οι τιμές των κατοικιών στο Παρίσι, στο Χονγκ Κονγκ και στο Βανκούβερ αυξήθηκαν κατά 150% από το 2000, σύμφωνα με τον δείκτη πρόσφατης έκθεσης της UBS για την κτηματαγορά.

Η ετήσια έκθεση ‘Global Real Estate Bubble Index 2019’ της UBS επισημαίνει ειδικότερα, τον κίνδυνο φούσκας ή τη σημαντική υπερτίμηση στις αγορές ακινήτων στις μισές από το σύνολο των υπό αξιολόγηση πόλεων. Εξετάζει επίσης το κόστος ζωής σε όλο τον κόσμο και πού οι επαγγελματίες πρέπει να «δουλέψουν περισσότερο» για να αγοράσουν ένα διαμέρισμα στην πόλη τους.

Και ενώ σε όλες τις μεγάλες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο παρατηρούνται υψηλές τιμές στα ακίνητα, το Χονγκ Κονγκ «σπάει κάθε ρεκόρ». Ένας εργαζόμενος που κερδίζει τα διπλάσια από τον μέσο όρο εισοδήματος «θα παλέψει πολύ να αντέξει οικονομικά» να αγοράσει ένα διαμέρισμα 650 τετραγωνικών ποδιών.


«Οι τιμές έχουν ξεπεράσει σημαντικά τα εισοδήματα τα τελευταία χρόνια», αναφέρει η έκθεση και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια απειλή για τις ίδιες τις πόλεις. «Αν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα απλό διαμέρισμα, η ελκυστικότητα και οι αναπτυξιακές προοπτικές της εν λόγω πόλης, μειώνονται».

Εδώ είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο μέσος εργαζόμενος για να αγοράσει ένα διαμέρισμα 650 τετραγωνικών ποδιών σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με την UBS.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ