2019-10-14 16:10:55
Φωτογραφία για «Πυρά» για τις 208 θέσεις ιατρών στα ΤΕΠ
Συντάκτης: Virus

Την πρόθεση οριστικής ματαίωσης των 208 διορισμών Επιμελητών Γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών 1ης και 2ης ΥΠΕ καταλογίζει στην κυβέρνηση το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή. Μάλιστα, ζητά να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στον διορισμό των 208 ιατρών επιμελητών στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά και Νησιών του Αιγαίου.

Αιχμές αφήνει σχετικά με τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι όλες οι διαδικασίες πρόσληψης Γιατρών στο ΕΣΥ που είχαν ήδη δρομολογηθεί, θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν κανονικά.

Μάλιστα υπενθυμίζεται η συνάντηση της 27ης Αυγούστου του κ. Κικίλια με την ΕΙΝΑΠ στην οποία «είχε δοθεί άλλωστε κατηγορηματικά και επίσημα αυτή η δέσμευση. Μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας, σε ερωτήματα των ίδιων των ενδιαφερόμενων από τους 208 συναδέλφους, απαντούσαν ότι η διαδικασία προχωράει αφού ήρθη η αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών που είχε ανακοινωθεί λόγω εκλογών και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνονταν οι διορισμοί τους».


Διαβάστε επίσης: ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ κατά Υπ.Υγείας για τις κρίσεις γιατρών

Αναφέροντας την αιφνιδιαστική απόφαση λόγω «παρατυπιών», η ανακοίνωση κάνει ιδιαίτερη μνεία στα αναπάντητα ερωτήματα της ΕΟΝΓΕ που τέθηκαν κατά τη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου.

Σημειώνεται ότι σε υπηρεσιακό έγγραφο της Τρίτης 8 Οκτωβρίου προς την αρμόδια υπηρεσία της 1ης ΥΠΕ, για τα Συμβούλια Κρίσης 1ης και 2ης ΥΠΕ, ζητείται επανεξέταση όλων των κρίσεων και για τις 208 θέσεις. «Το έγγραφο αυτό είναι σαφέστατα προσχηματικό και δείχνει, σε ορισμένα σημεία, παντελή άγνοια της ισχύουσας νομοθεσίας και των διαδικασιών».

Για νομικά ατοπήματα κάνει λόγο το κίνημα που αναφέρεται στο έγγραφο και συγκεκριμένα σε επιχειρήματα που δεν προκύπτουν από ισχύουσα νομική διάταξη, όπως είναι η παραίτηση του πρώτου επιλεγέντα, τονίζοντας ότι «ούτε η θέση επαναπροκηρύσσεται, ούτε καν η κρίση επαναλαμβάνεται».

Το μέτωπο σημειώνει ότι «φυσικά και πρέπει να γίνονται δεκτά έγγραφα όπως πιστοποιητικά τα οποία δεν είχαν υποβληθεί με την αρχική αίτηση, είτε γιατί η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσίαζε δυσλειτουργία είτε γιατί ζητείται άλλου τύπου πιστοποιητικό υπηρεσίας υπαίθρου σήμερα, από αυτό που είχαν οι γιατροί που είχαν κάνει αγροτικό πριν το 2010, οπότε έπρεπε να αιτηθούν το νέου τύπου πιστοποιητικό από το Υπ.Υγείας».

Ειδικότερα, υποστηρίζεται ότι «εάν πριν τη συνέντευξη έχουν ήδη παραιτηθεί από την διεκδίκηση της συγκεκριμένης θέσης κάποιοι από του 5 πρώτους ή αν ο 5ος με τον 6ο ή και τον 7ο κλπ του μέχρι τότε βαθμολογικού πίνακα είναι πολύ κοντά στη μοριοδότηση, τότε στη συνέντευξη πρέπει να κληθούν περισσότεροι από τους 5 πρώτους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο 6ος, 7ος κλπ αυτονόητα αδικούνται».

Πυρά εξαπολύονται για την στάση του υφυπουργού Υγείας τονίζοντας ότι σε παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΕΝΓΕ, ο κ. Κοντοζαμάνης «απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε σαφή εξήγηση, επανέλαβε ακριβώς τα ίδια που είχε πει εφτά ημέρες πριν χωρίς να προσθέσει τίποτα νεότερο και θόλωσε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αποτυγχάνοντας παντελώς να δικαιολογήσει τη συλλήβδην αναπομπή των 208 κρίσεων».

Μάλιστα, το Κίνημα επικαλείται διαρροές προς τους υγειονομικούς συντάκτες, σύμφωνα με τις οποίες η ηγεσία του Υπουργείου «διαφωνεί με την ισχύουσα νομοθεσία περί Συμβουλίου Κρίσεων». Με νόημα σχολιάζεται ότι δεν είναι δυνατόν κάθε κυβέρνηση που διαφωνεί με τη σχετική νομοθεσία της προηγούμενης θα πρέπει να ακυρώνει διορισμούς συναδέλφων για να δείξει ότι κάνει κάτι καλύτερο από τους προκατόχους της.

Τέλος, γίνεται λόγος για προσχηματικά επιχειρήματα που «υποκρύπτουν σαφέστατη πρόθεση αυτοί οι συγκεκριμένοι διορισμοί να μη γίνουν ποτέ», όπως στηλιτεύει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή επιρρίπτοντας ευθύνες και σττην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για καθυστερήσεις στις προσλήψεις αλλά και για τον περιορισμένο αριθμό αυτών.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ