2019-10-14 21:04:26
Φωτογραφία για Μηταράκης για αναδρομικά συνταξιούχων: Δύσκολη η πληρωμή στο 2019-Τι είπε για ένστολους (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο Open TV υποστήριξε πως είναι δύσκολο να γίνουν αποπληρωμές των αναδρομικών μέσα στο 2019

Ιδιαίτερα δύσκολα θα γίνουν πληρωμές αναδρομικών στους συνταξιούχους εντός του 2019 υποστήριξε ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Νότης Μηταράκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος 7:00».

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου όπως τόνισε ο Μηταράκης, ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο θα αναμένει να καθαρογραφούν οι αποφάσεις ώστε να είναι δυνατός ο ακριβής υπολογισμός των ποσών που αναλογούν ανά συνταξιούχο.

Οι όποιες πληρωμές πιθανότατα θα ξεκινήσουν εντός του 2020, δήλωσε ο υφυπουργός και για μια ακόμη φορά απέκλεισε κατηγορηματικά περαιτέρω μείωση των συντάξεων.

«Ιδιαίτερα δύσκολα θα γίνουν πληρωμές αναδρομικών στους συνταξιούχους εντός του 2019» υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος 7:00», ο οποίος πάντως διαβεβαίωσε ότι τα αναδρομικά που προέκυψαν από τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις θα καταβληθούν στο ακέραιο
. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου όπως τόνισε ο κύριος Μηταράκης, ωστόσο το οικονομικό επιτελείο θα αναμένει να καθαρογραφθούν οι αποφάσεις ώστε να είναι δυνατός ο ακριβής υπολογισμός των ποσών που αναλογούν ανά συνταξιούχο. Οι όποιες πληρωμές πιθανότατα θα ξεκινήσουν εντός του 2020, δήλωσε ο υφυπουργός στον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη.

Στο 5:10 του βίντεο: ο Άκης Παυλόπουλος ρώτησε τον Υφυπουργό αν σε αυτά τα αναδρομικά εντάσσονται και οι ένστολοι. Ο υφυπουργός απάντησε ότι σε αυτά τα αναδρομικά εντάσσονται όλες οι κατηγορίεςγια τις οποίες θα εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:
staratalogia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ