2019-10-15 11:02:25
Φωτογραφία για Ίδρυση βρεφικού σταθμού στη ΒΟΝΙΤΣΑ - [ΦΩΤΟ]
          Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι μετά από διετίας κοπιαστική προσπάθειας, ο  στόχος ίδρυσης  βρεφικού σταθμού στην πόλη της Βόνιτσας επετεύχθη.

        Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας ξεκινήσαμε και φτιάξαμε το φάκελο ένταξης στο πρόγραμμα. Ήμασταν από τους πρώτους δήμους που επικυρωθήκαμε το πρόγραμμα και τρέξαμε άμεσα τις διαδικασίες.

   Ο χώρος  που δημιουργήθηκε διαθέτει ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για τη φιλοξενία των βρεφών....          Περιλαμβάνει αίθουσα παιχνιδιού και σίτισης με ειδικά παιδικά καθίσματα και τραπεζάκια, με σκοπό την ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία των βρεφών.

      Όλα τα οικιακά σκεύη είναι καινούργια και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την υγεία των νηπίων.


       Επίσης  μέσα από το πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας  δόθηκε η ευκαιρία  να εξοπλιστεί η κουζίνα με ηλεκτρικά είδη για την παρασκευή των βρεφικών  και παιδικών  γευμάτων.

      Στο χώρο υπάρχουν βιβλιοθήκες με εκπαιδευτικά βιβλία και παιχνίδια, ώστε το προσωπικό να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση τους. 

        Επιπροσθέτως εμπεριέχει αίθουσα ύπνου με κούνιες και παρκοκρέβατα  ενώ τα κλινοσκεπάσματα και τα λευκά είδη αγοράστηκαν ειδικά για τα, για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες.

           Έχουν φτιαχτεί κατάλληλα διαμορφωμένα μπανάκια με νιπτήρες, αλλαξιέρες και όλα τα απαραίτητα ελεγμένα είδη ευπρεπισμού για την υγιεινή και προστασία των βρεφών!

      Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να θεωρηθεί αρωγός για  να δημιουργήσουμε βρεφικούς σταθμούς και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  που το έχουν ανάγκη

     Ήδη το ΝΠΔΔ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/2017» 

     Μέχρι τα τέλη του 2019  θα ετοιμαστεί η μελέτη δημοπράτησης έτσι ώστε το 2020 να γίνει ο διαγωνισμός και να ξεκινήσει η πλήρη ανακαίνιση των παιδικών σταθμών 

Στόχος μας η μέριμνα, η αγάπη, η διαπαιδαγώγηση και η στοργή τόσο ως προς τα βρέφη, αλλά και ως προς τις οικογένειες τους.

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου ΑκτίουΒόνιτσας

Ο πρόεδρος 

Αποστολάκης Παντελής 
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ