2019-10-15 11:58:51
Φωτογραφία για Πόδι της χήνας: Υπάρχει τρόπος να προλάβεις την εμφάνισή του
Θα το έχεις ακούσει τουλάχιστον μια φορά σε συζητήσεις μεταξύ γυναικών. Το πόδι της χήνας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι μικρές ρυτίδες έκφρασης που σχηματίζονται στις

εξωτερικές γωνίες των ματιών. Και πριν προλάβεις να “κατηγορήσεις” το πέρασμα των χρόνων για αυτήν την αλλαγή στην περιοχή του προσώπου, η βασικότερη αιτία είναι η σύσπαση των μυών του, συμπεριλαμβανομένων και των 22 μυών που βρίσκονται γύρω από τα μάτια και κινούνται διαρκώς. Σκέψου απλά ότι καθημερινά, εκτιμάται πως ανοιγοκλείνουμε τα μάτια δέκα χιλιάδες φορές! Έτσι, οι συσπάσεις αυτές οδηγούν σε βαθιές ρυτίδες και σημάδια γήρανσης.

Υπάρχει άραγε τρόπος να προλάβεις την εμφάνιση αυτών των ρυτίδων;

Η απάντηση είναι “ναι”. Μικρές αλλαγές στην ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς και μεγαλύτερη προσοχή, λειτουργούν προληπτικά.

#1 Βαθιά ενυδάτωση

Αν δεν έχεις ακόμα αγοράσει μια κρέμα για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Η περιοχή αυτή χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και μια ειδική κρέμα αναδόμησης θα βελτιώσει την υφή της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια.


#2 Αντηλιακή προστασία

Ζεις σε μια χώρα που λούζεται από το φως του ήλιου σχεδόν 365 ημέρες το χρόνο. Το ήξερες όμως, πως ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά, οι ακτινοβολία του ήλιου βλάπτει την επιδερμίδα σου; Φρόντισε να φοράς καθημερινά την αντηλιακή κρέμα προστασίας με δείκτη προστασίας SPF 30+.

#3 Αντιοξειδωτικές βιταμίνες

Μια από αυτές είναι η βιταμίνη C, η οποία κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και ενισχύει την ελαστικότητά του. Είναι γνωστό ότι παίζει ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, δρα αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει το δέρμα από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία που προκαλεί τη φωτογήρανση. Καλό θα ήταν να βρεις μια κρέμα ματιών που την περιέχει ή να την εφαρμόσεις τοπικά.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ