2019-10-15 13:05:16
Φωτογραφία για Θύμα του πολέμου η επένδυση της VW στην Τουρκία
Η Handelsblatt κάνει λόγο για καθυστέρηση υπογραφής των συμβολαίων, ενώ η FAZ εκτιμά

ότι το εγχείρημα στην πραγματικότητα κινδυνεύει.

Υπό αμφισβήτηση τίθεται η προωθούμενη επένδυση της γερμανικής Volkswagen στην Τουρκία, λόγω της εισβολής στη Συρία. «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις», δήλωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας στο περιοδικό Der Spiegel και στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία εργοστασίου κοντά στην Σμύρνη βρίσκεται το τρέχον διάστημα στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού.

Σε αυτό σχεδιάζεται να κατασκευάζονται τα μοντέλα VW Passat και Skoda Superb, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες κυρίως της ανατολικής Ευρώπης.

Το ύψος της επένδυσης υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η έναρξη της ανέγερσης των εγκαταστάσεων έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2020, με την παραγωγή να ξεκινά το 2022.


Σύμφωνα με την «Handelsblatt», η επίσημη υπογραφή των συμβολαίων για την κατασκευή του εργοστασίου θα καθυστερήσει, εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Αντίθετα η FAZ εκτιμά ότι το εγχείρημα στην πραγματικότητα κινδυνεύει.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με δυτικές χώρες «δεν επηρεάζει μόνο τις εξαγωγές όπλων, αλλά προφανώς και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Στο στόχαστρο βρίσκεται μεταξύ άλλων το νέο εργοστάσιο που σχεδιάζει η Volkswagen κοντά στη Σμύρνη.»

Πάντως η VW είχε επιλέξει την Τουρκία για το εργοστάσιο λόγω «θετικών μακροοικονομικών συνθηκών», συμπεριλαμβανομένου ενός πληθυσμού 80 εκατομμυρίων που ανταγωνίζεται το μέγεθος της Γερμανίας και τη θέση του μέσα στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Η VW εξέταζε την κατασκευή του εργοστασίου σε Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και τη βόρεια Αφρική.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τέλος το ''Mεσημέρι YES'' ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τέλος το ''Mεσημέρι YES'' ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ