2019-10-15 17:01:05
Φωτογραφία για Ασφυξία στη Μόρια: Φτάνουν τους 14.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες
Σήμερα έχει πληθυσμό ακριβώς 13.842 ανθρώπων, το μεγαλύτερο στην ιστορία του! 

Από αυτούς οι 1.060 είναι ανήλικοι ασυνόδευτοι αιτούντες άσυλο.

Για την αποσυμφόρηση του καταυλισμού μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί η αναχώρηση 55 ανήλικων ασυνόδευτων στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, σε 36 δηλαδή ώρες, στη Λέσβο πέρασαν 271 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο αντίστοιχο διάστημα στη Χίο πέρασαν 80 και στη Σάμο 135.

Ας σημειωθεί ότι ο καλός καιρός που συνεχίζεται, θεωρείται σύμμαχος στη διατήρηση μεγάλων προσφυγικών ροών. Όλη την περασμένη εβδομάδα, από τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα 7 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στη Λέσβο πέρασαν 997 άτομα, στη Χίο 490 και στη Σάμο 76. Συνολικά δηλαδή σε μια εβδομάδα μόνο στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 1.563 πρόσφυγες και μετανάστες.


«Η εισβολή στη Συρία εγκυμονεί κίνδυνο», δήλωσε νωρίτερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

«Η πίεση που ασκείται, αυτήν τη στιγμή, στους πληθυσμούς στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, μπορεί να εξωθήσει πολλές χιλιάδες Σύρους ή και άλλους που μένουν στην περιοχή, να θελήσουν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία και το πρώτο θύμα σε μια περίπτωση θα ήταν η Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι «τα hot spots μπορούν να αντέξουν διαχειριστικά μια πίεση αλλά όχι τέτοιους αριθμούς και συνεπώς αυτό θα ήταν καταστροφικό και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη». Πάντως, σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σήμερα υπό πίεση αλλά θα έχει την αμέριστη στήριξη της Ευρώπης.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ