2019-10-16 08:20:54
Φωτογραφία για Ο Αντιστράτηγος Κ. Φλώρος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο; Όλα τα ονόματα που ακούγονται από την τάξη '83
Του Ηλία Προύφα

Την άκρως επιχειρησιακή θέση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη στιγμή λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων και της Τουρκικής προκλητικότητας, προτίθεται να προτείνει όπως φημολογείται η κυβέρνηση, στο Διοικητή 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται στους διαδρόμους του Πενταγώνου, ο επόμενος ΑΓΕΕΦ, θα πρέπει να προέρχεται από την τάξη '83 της ΣΣΕ και αυτό λόγω αρχαιότητας του Κύπριου υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Κώστα Χρυσηλίου.

Είναι πολύ δύσκολο όπως σχολιάζεται να προταθεί απόστρατος της τάξεως '82, που είναι και η τάξη του ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή και μάλλον θα επιλεγεί ένα πιο ''φρέσκο'' πρόσωπο από την τάξη '83, το οποίο να μην είναι καιρό απόστρατος. Μάλιστα γίνεται λόγος ότι για πρώτη φορά θα προταθεί σε εν ενεργεία Στρατηγό, να μεταβεί στη νήσο ''Κ'', ακολουθώντας τις διαδικασίες αποστρατείας.


Ήδη τα ονόματα που ''παίζουν'', είναι των εν ενεργεία Αντιστράτηγων Καταδρομέων Αντώνη Νομικού (ΓΕΠΣ) και Κωνσταντίνου Φλώρου (Δκτη 1ης Στρατιάς), με τον Στρατάρχη όπως φημολογείται να προκρίνεται, λόγω της επιχειρησιακής θέσης που κατέχει. 

Εάν δεν εφαρμοσθεί αυτό το μοντέλο και επιλεγεί απόστρατος από την τάξη '83, είναι πολύ πιθανό να αναλάβει καθήκοντα ΑΓΕΕΦ, ο Καταδρομέας Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, ο οποίος είχε υπηρετήσει και παλαιότερα στην Κύπρο. 

Λιγότερες πιθανότητες φαίνεται πως συγκεντρώνει ο τ. Δκτης Στρατιάς, Αντγος Κωνσταντίνος Ζερβάκης, ο οποίος προέρχεται από το Πυροβολικό, αφού μάλλον υπάρχει η πρόθεση να τοποθετηθεί κομάντο.

Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι σενάρια και φήμες, που μένει να επιβεβαιωθούν στην πράξη.

Το σίγουρο είναι ότι η εποχή Λεοντάρη, τουλάχιστον όσον αφορά το στρατιωτικό σκέλος ολοκληρώνεται και η τάξη '83 της ΣΣΕ, έχει να δώσει από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη της,  έναν ισάξιο αντικαταστάτη.

Ίδωμεν...
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ