2019-10-17 12:50:36
Φωτογραφία για Ελληνικά F-16 σε άσκηση με πραγματικά πυρά στην Κύπρο (video)
Πρόκειται για την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία «Ατσάλινο Βέλος» που πραγματοποιείται στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού Λάρνακας.

Μεγάλη άσκηση πραγματοποιείται από το πρωί στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού Λάρνακας, και συγκεκριμένα στο ύψωμα «Μούττες», με τη συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς και του Ελληνικού Στρατού.

Πρόκειται για την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία «Ατσάλινο Βέλος».

Στην άσκηση, εκτελούν πτήσεις και δύο ελληνικά F16 τα οποία με πραγματικά πυρά έπληξαν επίγειους «στόχους». Συμμετέχουν επίσης και δυο ελικόπτερα της ΕΦ τύπου Gazelle.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα philenews.com, πρόκειται για άσκηση ελέγχου και διοίκησης των διακλαδικών επιχειρήσεων για καλύτερη ανταπόκριση σε επιχειρησιακές αποστολές, καθώς και αύξηση της ικανότητας των διακλαδικών επιχειρήσεων από ξηράς και αέρος.

Στην τελική φάση της άσκησης, μεταξύ άλλων συμμετέχουν Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) της Εθνικής Φρουράς, τύπου ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ενώ γίνεται χρήση και αντιαρματικών πυραύλων MILAN και ΗΟΤ, όλμων πεζικού από δυο λόχους και πυροβόλων 155 χιλιοστών από μία πυροβολαρχία.
greece-salonikia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ