2019-10-17 13:20:10
Φωτογραφία για Brexit: Η κυρία των Ιρλανδών που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία
Ποια είναι η Αρλίν Φόστερ που σαμποτάρει τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit

Γι΄αυτήν πλέον θα μιλούν όλοι στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών που ξεκινά σήμερα.

Είναι η αρχηγός των βορειοϊρλανδικού «Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος» (DUP) της Βρετανίας που σαμποτάρει τη συμφωνία για το Brexit του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η 48χρονη κοντομαλλούσα Αρλίν Φόστερ, μητέρα τριών παιδιών, βάζει τρικλοποδιά στη συμφωνία του Βρετανού πρωθυπουργού με την Ε.Ε για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε έως τις 31η Οκτωβρίου.

Έχει ζήσει στο πετσί της τις αιματηρές συγκρούσεις που συγκλόνισαν τη Βόρεια Ιρλανδία.

Στην τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών είδε τον πατέρα της να τραυματίζεται από τα πυρά του ΙRA.

Σε ηλικία 16 ετών επέζησε από μία έκρηξη στο σχολικό λεωφορείο, νέο χτύπημα από τον IRA, που είχε στόχο τον οδηγό, μέλος των ενόπλων δυνάμεων. Το DUP είχε λάβει θέση υπέρ του Brexit πέρυσι, αλλά θέλει ανοικτά σύνορα με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.


Η Φόστερ, πρώην δικηγόρος, έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Belfast Telegraph» ότι οι επιθέσεις που βίωσε στην παιδική της ηλικία διαμόρφωσαν την άποψή της για τη ζωή.

«Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου, δεν μπορεί να φύγει από πάνω μου. Διαμόρφωσε την εφηβεία μου, τις πολιτικές επιλογές μου, αλλά την ίδια στιγμή δεν πιστεύω πως πρέπει κανείς να αφήσει το παρελθόν να αποφασίσει το μέλλον», είπε.

Όταν σπούδαζε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Κουίνς του Μπέλφαστ, εντάχθηκε στον Σύνδεσμο των Νέων Ενωτικών, την οργάνωση νεολαίας του Ενωτικού Κόμματος του Όλστερ, το οποίο ασκούσε την εξουσία σχεδόν χωρίς αντιπολίτευση στη Βόρεια Ιρλανδία από τη δημιουργία της το 1922.

Στη συνέχεια η Φόστερ εντάχθηκε στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας για τη Βόρεια Ιρλανδία που έθεσε τέρμα σε τρεις δεκαετίες βίας.

Αγγλικανή στο θρήσκευμα, η Φόστερ είχε παραδεχθεί εκείνη την εποχή τις δυσκολίες που είχε να ενταχθεί σε ένα κόμμα όπου κυριαρχούσαν οι άνδρες.

Παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, είχε μια ταραχώδη σχέση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και μέλος του Σιν Φέιν Μάρτιν ΜακΓκίνες, προτού ο τελευταίος παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2017.

Πηγή: https://www.bild.de/
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ