2019-10-18 09:37:10
Φωτογραφία για Ο επιχειρησιακός ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και η αποστολή F 16 στην Κύπρο
Του Ηλία Προύφα

Και τι δεν άκουσε πριν λίγες ημέρες ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, όταν στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2019, στη Λευκωσία, δεν πέταξαν Ελληνικά F-16.

Πηχυαίοι τίτλοι ακόμη και από τη μεγαλόνησο, ότι η Αθήνα φοβήθηκε τον Ερντογάν και δεν έστειλε αεροσκάφη,  πρόβαλαν στις πρώτες σελίδες εφημερίδων και ενημερωτικών ιστοσελίδων, με σενάρια επί σεναρίων, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. 

Μέχρι και ότι υπήρξε συμφωνία Ερντογάν - Μητσοτάκη, μετά από απαίτηση του Τούρκου Προέδρου, για να μην πετάξουν τα ελληνικά μαχητικά διαβάσαμε.

Από τα παραπάνω τίποτα τελικά δεν ίσχυε και ο μόνος λόγος που τα Ελληνικά F-16, δεν έκαναν παρέλαση στη Λευκωσία, ήταν λόγω της διακλαδικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, αφού όλα τα μαχητικά χρησιμοποιήθηκαν επιχειρησιακά.

Μάλιστα αυτή ήταν και η εντολή του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου. Τα Αεροσκάφη μας όπως και όλα τα μέσα που διαθέτουν οι ΕΔ, είναι για επιχειρησιακούς λόγους και όχι για παρελάσεις. Βέβαια ούτε και σε αυτό έγινε από κάποιους, σκοπίμως, πιστευτός Χθες όμως η Πολεμική μας Αεροπορία απέδειξε ότι, όχι μόνο δε φοβάται και δεν υπολογίζει τους Τούρκους, αλλά θα βρίσκεται πάντα εκεί που απαιτείται.


Με διαταγή του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, Ελληνικά μαχητικά F-16, πέταξαν πάνω από την ελεύθερη Κύπρο, συμμετέχοντας στην άσκηση της ΕΦ, ''Ατσάλινο Βέλος'', προκαλώντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό στους Τούρκους.

Θα πετάμε όπου θέλουμε και όποτε θέλουμε, είναι το δόγμα του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος αποδεικνύεται επιχειρησιακός και αποτελεσματικός!
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ