2019-10-21 19:00:13
Φωτογραφία για Παράνομη τουρκική NAVTEX για υποβρύχια συσκευή στο Ικάριο
Η Άγκυρα ψάχνει τρόπους να εντοπίζει τις κινήσεις ελληνικών μαχητικών προς την Κύπρο

Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» στην Τουρκία, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, το «χουνέρι», που τους έκανε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό στις 17 του μήνα με την αιφνιδιαστική αποστολή τριών μαχητικών F-16 και ενός γιγάντιου C-130 που πέρασαν χωρίς να εντοπιστούν από τα τουρκικά ραντάρ, καθώς και της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», στο πλαίσιο της άσκησης «Σιδερένιο Βέλος», στην Κύπρο.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Η Άγκυρα να θυμίσουμε εκείνη την ημέρα αντέδρασε με υπέρπτηση των Οινουσσών και της νησίδας Παναγιά και παραβιάσεις που κατέληξαν σε 4 αερομαχίες στο Αιγαίο.

Την Παρασκευή η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ μετακίνησε πιο νότια την περιοχή που δεσμεύει συνήθως για τις πτήσεις των εναέριων ραντάρ της προκειμένου να προσπαθήσει να αποκτήσει σήμερα καλύτερη εικόνα της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα με άλλη ΝΟΤΑΜ δέσμευσε περιοχή, μέρος της οποίας πέφτει μέσα στο FIR Αθηνών μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου για αεροπορική άσκηση ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου.

Στο Αιγαίο το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σύμφωνα με την εξαγγελία του σταθμού της Σμύρνης, που σημειωτέον δεν έχει καμιά δικαιοδοσία εντός FIR Αθηνών, θα στείλει σήμερα πολεμικό της πλοίο να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή μεταξύ Χίου, Σάμου και Ικαρίας.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέο Βίντεο - RadioHelios.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέο Βίντεο - RadioHelios.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ