2019-10-22 13:59:15
Φωτογραφία για Πώς να σπάσαεις ένα σπυράκι χωρίς να τραυματίσεις το δέρμα σου
Ένα σπυράκι είναι ότι πιο ενοχλητικό μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπο μιας γυναίκας,

μιας και πέρα από πόνο, δημιουργεί και μια αντιαισθητική όψη στο δέρμα και καταστρέφει το μακιγιάζ, ιδιαίτερα όταν το μέγεθός του θυμίζει το μέγεθος ενός πλανήτη σε μινιατούρα!

Σίγουρα, ο πιο σωστός τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να μην το πειράξεις και να το αφήσεις να σπάσει από μόνο του όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή ή να απευθυνθείς στο δερματολόγο σου, όμως η αναμονή και η υπομονή είναι μια δύσκολη υπόθεση και σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Στην περίπτωση που θέλεις και πρέπει να το ξεφορτωθείς άμεσα, δηλαδή να το σπάσεις, τουλάχιστον κάνε το με τρόπο που δεν θα τραυματίσει το δέρμα σου και δεν θα μολύνει την περιοχή. Σύμφωνα με την ειδικό, Sandra Lee το μυστικό βρίσκεται στο να ξέρεις ακριβώς πότε πρέπει να το σπάσεις και πότε να σταματήσεις να ασκείς πίεση στο δέρμα. Αν δεν το πετύχεις με την πρώτη ή τη δεύτερη προσπάθεια, τότε μην μένεις κολλημένη στον καθρέφτη, αλλά προτίμησε να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου.


Ακολούθησε τον μίνι οδηγό:

Step 1

Καθάρισε καλά την περιοχή που έχει βγει το σπυράκι, προτού ξεκινήσεις, με βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα ή με “μικκυλιακό νερό” (γνωστό ως micellar water) που θα απομακρύνουν τη λιπαρότητα αλλά και τη βρομιά από το δέρμα. Στη συνέχεια απολύμανε καλά τα χέρια σου.

Step 2

Εντόπισε το χαρακτηριστικό «άσπρο κεφαλάκι» που έχουν τα σπυράκια. Αν είναι ξεκάθαρα εμφανές, δηλαδή αν προεξέχει, τότε δεν θα χρειαστεί να ασκήσεις μεγάλη πίεση για να το σπάσεις, γιατί είναι ήδη έτοιμο από μόνο του να «εκραγεί»! Αν το χαρακτηριστικό αυτό «κεφαλάκι» δεν είναι εμφανές, τότε μπορεί να προκαλέσεις μόλυνση ή να αφήσεις σημάδι στην περιοχή.

imaxtree.com

Step 3

Ένα άλλο μυστικό για να μπορέσεις να σπάσεις το σπυράκι δίχως να υποφέρεις από πόνο, είναι να προετοιμάσεις την περιοχή «μαλακώνοντας» και θερμαίνοντας την, καθώς κάτι τέτοιο χαλαρώνει τον πόρο. Σου προτείνω λοιπόν να βάλεις στο πρόσωπο σου κομπρέσες ζεστού νερού ή να σταθείς με το κεφάλι πάνω από μια κατσαρόλα με ατμό.

Step 4

Απέφυγε να πιάνεις το σπυράκι με «γυμνά» χέρια. Αντί αυτού, χρησιμοποίησε ένα χαρτομάντιλο και πίεσε ώστε με την πρώτη ή δεύτερη προσπάθεια να απομακρύνεις το πύον.

Step 5

Προστάτεψε την περιοχή με μια κρέμα που έχει αντιμικροβιακή δράση.

Step 6

Χρησιμοποίησε ένα προϊόν που καταπολεμά τα σπυράκια.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ