2019-10-22 22:10:03
Φωτογραφία για Συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν για κοινές περιπολίες στη Συρία
Σε συμφωνία για την έπομενη μέρα στη Συρία ήρθαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν, μετά την μαραθώνια συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Σότσι.  Oι δύο άνδρες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, βάσει του οποίου, από το μεσημέρι (12:00) της Τετάρτης, θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφάλειας 30 χιλιομέτρων στη Συρία, από τα σύνορα της Τουρκίας. Στην περιοχή αυτή θα εισέλθουν δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, οι οποίες θα διασφαλίσουν πως θα αποχωρήσουν οι κουρδικές δυνάμεις από την περιοχή. Οι Κούρδοι μαχητές καλούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή εντός 150 ωρών.

Όλες οι κουρδικές δυνάμεις θα πρέπει να αποχωρήσουν και από τις πόλεις Μανμπίζ και Ταλ Ριφάτ, παραδίδοντας επίσης τον οπλισμό τους. Παράλληλα, Τουρκία και Ρωσία θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες σε μια ζώνη πλάτους 10 χιλιομέτρων, ανατολικά και δυτικά από τις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση πηγή ειρήνης. Επιπλέον, οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να γίνει σεβαστή αλλά και πως θα πρέπει να διασφαλίζεται η εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. 


Για βιώσιμη λύση στη βορειοανατολική Συρία έκανε λόγο ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κάλεσε τις ξένες δυνάμεις, που έχουν αναπτυχθεί παράνομα στην περιοχή, να εγκαταλείψουν τα εδάφη

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί ξένα εδάφη ενώ διεμήνυσε ότι άμεσα όλες οι κουρδικές μονάδες θα πρέπει να υποχωρήσουν στα 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Η συνάντηση Βλαντιμίρ Πούτιν - Ταγίπ Ερντογάν διήρκησε πάνω από 7 ώρες και πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από την λήξη της εκεχειρίας στη Βόρεια Συρία.

ΑΜΠΕ/Reuters

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ