2019-10-23 11:33:02
Φωτογραφία για Δείτε όλες τις νέες χρεώσεις τραπεζών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σε 1 Πίνακα
Σε μεγάλες αυξήσεις στις προμήθειες ηλεκτρονικών συναλλαγών έχουν ήδη προχωρήσει και αναμένεται να συνεχίσουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες.Πρόκειται για ανατιμήσεις σε μια σειρά από υπηρεσίες (καθημερινές συναλλαγές χιλιάδων πολιτών, όπως η αλλαγή PIN), που μέχρι πρότινος παρέχονταν δωρεάν, με στόχο την αύξηση της λειτουργικής τους κερδοφορίας.

Ουσιαστικά οι διοικήσεις των τραπεζών εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι έχει υπάρξει ραγδαία αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών τα τελευταία χρόνια, προσδοκώντας να αποκομίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη.

Επανέκδοση και αλλαγή PIN: Ιδιαιτέρως επιβαρυντική είναι και η καινοτόμα αλλά και... εντυπωσιακή για τους πελάτες των τραπεζών χρέωση στους πελάτες για επανέκδοση ή αλλαγή pin στις κάρτες. Ακόμη και η απεμπλοκή του, εάν υπάρξουν τρεις αποτυχημένες προσπάθειες εξαιτίας κάποιου λάθους. Η νέα χρέωση έχει ενσωματωθεί ήδη στους τιμοκαταλόγους κάποιων τραπεζών προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες.


Απώλεια κάρτας: Για παράδειγμα, πριν από λίγους μήνες ήταν δωρεάν η επανέκδοση χρεωστικής κάρτας. Το προηγούμενο φθινόπωρο όλες οι συστημικές τράπεζες αποφάσισαν να χρεώνουν την επανέκδοση των χρεωστικών καρτών με έως 6 ευρώ, είτε αυτή οφείλεται σε υπαιτιότητα του πελάτη είτε όχι, όπως εάν η κάρτα εκλάπη ή, απλώς, έληξε. Σημειώνεται ότι η χρέωση ισχύει ακόμη και όταν η τράπεζα συστήνει στον πελάτη της να αντικαταστήσει την κάρτα του λόγω ύποπτων συναλλαγών μέσω Ίντερνετ.

Συνδρομές στις πιστωτικές κάρτες: Μια υπηρεσία που ήταν χωρίς χρέωση στο παρελθόν, έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες και το κόστος διαμορφώνεται πλέον στα 25 έως 30 ευρώ για τις απλές κάρτες MasterCard ή Visa, με μικρές διαφοροποιήσεις, όπως η δωρεάν συνδρομή για έξι μήνες ή ένα χρόνο. Η ετήσια συνδρομή στις πιστωτικές κάρτες περιορίζεται στα 15-20 ευρώ για κάθε πρόσθετη κάρτα, πρακτική που έχει υιοθετηθεί σχεδόν από όλες τις τράπεζες, ενώ για τις αναβαθμισμένες κάρτες Platinum ή Gold η συνδρομή είναι πολλαπλάσια, αφού συνοδεύεται με πρόσθετα προνόμια.

Δείτε αναλυτικά σε 1 πίνακα όλες τις νέες χρεώσεις:

(ΠΗΓΗ: avgi.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ