2019-10-23 21:30:17
Φωτογραφία για Απέραντος σκουπιδότοπος η χώρα: 72 ώρες κινητοποιήσεων
Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην Tοπική Aυτοδιοίκηση την ώρα που η χώρα «πνίγεται» από τα σκουπίδια

Από χθες Τρίτη η χώρα θυμίζει απέραντο σκουπιδότοπο εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Tοπική Aυτοδιοίκηση που αντιδρούν σε απολύσεις και στον νέο νόμο που διέπει τα δημοτικά συμβούλια. Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους και αυτή την ώρα πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουν πορεία έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας.

Η οσμή των συσσωρευμένων απορριμμάτων έχει κάνει ήδη έντονη την παρουσία της, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, καθώς από τη Δευτέρα (21/10) έμειναν κλειστά τα γκαράζ των δήμων, με απόφαση της ομοσπονδίας των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητούνται η άμεση απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου», και ιδιαίτερα του άρθρου 179, που «ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες», η απόσυρση των άρθρων «που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στη συνδικαλιστική έκφραση συλλόγων και συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές» και οι άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.


Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ζητά, επίσης, τη μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους δήμους, τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και τη διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται, σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.

Σε συναντήσεις που είχε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
#Neversettle
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
#Neversettle
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ