2019-10-24 21:07:57
Φωτογραφία για Διαπραγματευτής Μπατακλάν: Δεν συνεργάζεσαι με τζιχαντιστές, απλά κερδίζεις χρόνο
Ο Γάλλος αξιωματικός που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες του

Παρισιού περιγράφει τη συγκλονιστική εμπειρία του σε σεμινάριο επιμόρφωσης στη Βέροια

Κλήθηκε να κάνει τη διαπραγμάτευση της ζωής του, αν και ο ίδιος εκείνη την κρίσιμη στιγμή δεν το είχε αντιληφθεί. Τέσσερα χρόνια μετά, ο κόσμος δεν είναι ίδιος. Το Παρίσι δεν είναι ίδιο και η ιστορία έχει «γράψει» ότι τον Νοέμβριο του 2015 τζιχαντιστές σκότωσαν 87 ανθρώπους στο θέατρο Μπατακλάν και σε άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, στη μεγαλύτερη τρομοκρατική ενέργεια των τελευταίων ετών. Ο άνθρωπος που ανέλαβε να καθυστερήσει τους τζιχαντιστές, ώστε να επέμβει η αστυνομία, παρευρέθηκε σε σεμινάριο στη Βέροια, περιγράφοντας με συγκλονιστικό τρόπο την εμπειρία του.

«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με δράστες τζιχαντιστές. Απλά κερδίζεις χρόνο προκειμένου οι ειδικές δυνάμεις να επέμβουν» δήλωσε ο 55χρονος διαπραγματευτής της Γαλλικής Αστυνομίας.


Ο Γάλλος αξιωματικός με 17 χρόνια εμπειρίας και σοβαρά περιστατικά διαχείρισης συμμετείχε στο σεμινάριο του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάρτιση-εκπαίδευση των αρχών επιβολής του νόμου (CEPOL) με θέμα «Διαπραγματεύσεις σε καταστάσεις ομηρίας και επικοινωνία σε καταστάσεις κρίσης-Crisis Hostage Negotiation & Crisis Communication», το οποίο πραγματοποιήθηκε από 14 έως 18 Οκτωβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας στη Βέροια Ημαθίας.

Τον συντονισμό του σεμιναρίου είχε αναλάβει το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αρμόδιο για την Ομάδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, με υπεύθυνο διοργάνωσης τον υπαστυνόμο Α' Απόστολο Σκρέκα.

Το σεμινάριο εκπαίδευσης ήρθε σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο, κατά την οποία οι ελληνικές διωκτικές αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα μετακίνησης τζιχαντιστών από τις εμπόλεμες ζώνες της Βόρειας Συρίας, λαμβάνοντας εντατικότερα μέτρα εντοπισμού τους στα ελληνικά νησιά, και σε λιμάνια και αεροδρόμια για εκείνους που κατέχουν ευρωπαϊκά διαβατήρια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ