2019-10-25 10:04:41
Φωτογραφία για ΚΡΗΝΗ ΤΟΥ 1904 ΔΩΡΕΑΣ EDMOND ROTCHILD ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΉ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ !!
Βαρόνος Έντμοντ Ρότσαϊλντ

Ο Έντμοντ Ροτσαϊλντ ο πατέρας του θρησκοπολιτικού σιωνισμού, και αρχιτέκτονας στην δημιουργία του κράτους του Ισραήλ ήρθε στην Ρόδο το 1903 με το ιδιόκτητο καράβι του, χρηματοδότησε την κατασκευή Εβραϊκού σχολείου στη παλιά πόλη, έκανε δωρεές όπως η κρήνη που θα ασχοληθούμε σήμερα, και χορηγίες λάδωσε Ιταλούς για να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση οι συμπατριώτες του στο νησί, μετά,, ίσως και να φόρτωσε αρκετά αγάλματα, μιας που ήταν σοβαρός συλλέκτης και "θαυμαστής" της κλασικής αρχαιότητας, και αποχώρησε για Γαλλία όπου διέμενε .

Δεν νομίζω να χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω στην υστεροφημία του Έντμοντ, μπορεί ο καθένας να ψάξει στο παρελθόν του και να βρει λαβράκια, εξάλλου δεν μας απασχολεί .

Αυτό που μας απασχόλησε είναι η κρήνη που δεν τρέχει νερό πλέον, και ότι απαξιώνεται από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και δημάρχους.

Για τον λόγο λοιπόν, ότι εμείς οι παρατηρητές της Ρόδου δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τα προσβλητικά και απαξιωτικά κακώς κείμενα του τόπου μας, τα παραθέτουμε στην κοινή γνώμη.

Αυτός είναι ο δρόμος μας .

Ακολουθούν σοβαρές έρευνες και αποκαλύψεις."Ρίχνεται κανά βλέφαρο" στο μπλοκάκι μας. parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ