2019-10-25 15:43:00
Φωτογραφία για Το νέο «θύμα» του Γκρέγκο της Quintessential μετά τη Folli Follie
Συνελήφθη ο CEO της ιταλικής Bio-on - Tο 2018 έκθεση του QCM για την Folli Follie οδήγησε

σε έρευνα από τις ελληνικές Αρχές, την παραίτηση των ιδρυτών της και την αναζήτηση από την εταιρεία προστασίας από τους πιστωτές

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της εταιρείας βιολογικών πλαστικών Bio-on που πριν από τρεις μήνες βρέθηκε αντιμέτωπη με κατηγορίες του αμερικανικού hedge fund Quintessential Capital Management ότι έκανε λογιστικές παρατυπίες, με αποτέλεσμα να χάσει το 80% της αξίας της.

Ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας συνελήφθη για χειραγώγηση της αγοράς και παραποιημένα οικονομικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 έκθεση του Γκάμπριελ Γκρέγκο (δεξιά στη φωτογραφία) της QCM για την Folli Follie οδήγησε σε έρευνα από τις ελληνικές Αρχές, την παραίτηση των ιδρυτών της εταιρείας και την αναζήτηση από την εταιρεία προστασίας από τους πιστωτές της.


Σε συνέντευξη Τύπου στη Μπολόνια, ο Ιταλός εισαγγελέας ανακοίνωσε, τρεις μήνες μετά την έκθεση της QCM τον περασμένο Ιούλιο, ότι ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας, Μάρκο Αστόρι (αριστερά στη φωτογραφία), είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ονομαστεί «Plastic Bubbles», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

O συνιδρυτής Γκουίντο Τσικονιάνι και ο ελεγκτής Τζιοανφράνκο Καποντάλιο επίσης έλαβαν εντολή να μην ασκούν την εργασία τους , ενώ άλλα έξι άτομα τελούν υπό έρευνα.

Ο εισαγγελέας που ανέφερε ότι το 60% του κεφαλαίου της επιχείρησης που βρίσκεται στην κατοχή των ιδρυτών έχει κατασχεθεί, ζήτησε από δικαστήριο την αντικατάσταση της διοίκησης της εταιρείας που έχει την έδρα της στην Μπολόνια.

Η Bio-on δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο όταν της ζητήθηκε από το Reuters.

Οι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν την έρευνα τον περασμένο Ιούλιο μετά την έκθεση της αμερικανικής QCM στην οποία γινόταν λόγος για λογιστικές παρατυπίες.

Η Bio-on, η οποία αναφέρει ότι έχει αναπτύξει μια διαδικασία για την παραγωγή βιοδιασπάσιμων πλαστικών υλών από αγροτικά απόβλητα, έχει επανειλημμένως αρνηθεί τις κατηγορίες της QCM και έχει υποβάλει νομικές καταγγελίες κατά του fund, το οποίο πάντως είχε γνωστοποιήσει ότι έχει οικονομικό συμφέρον για την κίνηση της συγκεκριμένης μετοχής – γεγονός που σημαίνει ότι έχει λάβει σορτ θέση σε αυτήν.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η έρευνα τους έδειξε πως «ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα στους λογαριασμούς της εταιρείας από το 2015 μέχρι το 2018 ήταν ψευδή… ενώ ένα μέρος των εσόδων που προήλθαν από συμφωνίες αδειοδότησης με δύο θυγατρικές ήταν το αποτέλεσμα εικονικών συναλλαγών».

Ο εισαγγελέας κατηγόρησε τον Αστόρι ότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες παραπλανώντας τους επενδυτές και ενισχύοντας τις μετοχές της Bio-on.

Η εταιρεία, με αξία πάνω από 1 δισ. ευρώ πριν την έκθεση της QCM, έχει σήμερα κεφαλαιοποίηση μικρότερη των 200 εκατ. ευρώ.

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Bio-on.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ των πελατών της Bio-on συγκαταλέγονται μεγάλες εταιρείες όπως η Unilever.

Folli FollieQCMBio-onGrego
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ