2019-10-26 16:35:34
Φωτογραφία για ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Βόνιτσας: Αποκαλυπτήρια της προτομής για τον πεσόντα στην Κύπρο ήρωα Δεκανέα ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΥΚΑ - [ΦΩΤΟ: Στέλλα Λιάπη]
           Με μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Δεκανέα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑ, ο οποίος κατά τη διάρκεια  της στρατιωτικής του θητείας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις 03/02/1965 απήχθη και εκτελέστηκε από τουρκοκύπριους εξτρεμιστές. 

        Τραγικές φιγούρες στην τελετή, που έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Δημήτρη Τσούκα, στο χωριό Μοναστηράκι Βονιτσας, ήταν τα αδέλφια του. Ο πόνος των δικών του ανθρώπων αβάσταχτος και βουβός. Η περηφάνια για την γενναιότητα, τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση και το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε ο αδελφός τους στα πεδία των μαχών αμέτρητη.

          Τα αποκαλυπτήρια της προτομής που κατασκευάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γεώργιος Παλαμάρης, έκανε ο δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης..  

      Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε το προσκλητήριο του νεκρού Ήρωα και στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια της προτομής που έγιναν από τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιο  Αποστολάκη. Ακολούθησε η παράδοση της σημαίας στην οικογένεια του ήρωα Δημήτρη Τσούκα, την οποία παρέλαβε ο αδελφός του Γεώργιος Τσούκας μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης που επικρατούσε.


             Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες από τον Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μοναστηρακίου Μιχάλη Καλαντζή.

           Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων, (κατέθεσαν οι: Εκπρόσωπος του Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, ο πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μοναστηρακίου Μιχάλης Καλαντζής, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης, ο εφημέριος του χωριού π. Θεόδωρος κτίστης, απο το Αστυνομικό Τμημα Ακτίου-Βόνιτσας η Αρχιφύλακας κα παλιογιάννη, απο την Οικογένεια του ήρωα δεκανέα: ο Κωνσταντίνος Τσούκας, ο Γεώργιος Τσούκας και η Θεοδώρα Τσούκα), ενός λεπτού σιγή και τον εθνικό ύμνο. 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ  

 
 
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ