2019-10-27 12:23:07
Φωτογραφία για Στ. Πέτσας: Ψευδείς οι ισχυρισμοί του Τσαβούσογλου
Γ. Πλακιωτάκης: Αντί να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις, η Τουρκία να τηρήσει τη συμφωνία με την Ε.Ε.

«Ψευδή» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον ισχυρισμό του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «οι ελληνικές αρχές άνοιγαν πυρ κατά λέμβων που μετέφεραν μετανάστες». «Το βασικό ζητούμενο είναι να ελέγξει η Τουρκία τους διακινητές στην επικράτειά της, όχι να απειλεί ότι θα στείλει στην Ελλάδα και την Ευρώπη χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας αναγνώρισε ότι «το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα» τονίζοντας ότι ο συντονισμός όλων των φορέων της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα δεν είναι θέμα μιας εβδομάδας, ενώ εκτίμησε ότι χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι την άνοιξη ώστε να έχουν αποδώσει όλες οι κυβερνητικές ενέργειες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στοχεύει ώστε να υπάρξουν μειωμένες ροές μέσα στο χειμώνα και να αυξηθεί ταυτόχρονα ο αριθμός επιστροφών, κάτι το οποίο όπως είπε «δεν γινόταν στο παρελθόν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».


Απευθυνόμενος στις τοπικές κοινωνίες αναγνώρισε πως «η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί», προσθέτοντας όμως πως «οι Έλληνες δεν γύρισαν ποτέ την πλάτη τους στην ανθρωπιά». Σημείωσε παράλληλα ότι οι αλλοδαποί οι οποίοι προωθούνται στην ενδοχώρα είναι άνθρωποι με προσφυγικό προφίλ και οικογένειες.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες για ελαφρύνσεις, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «χρήματα θα πάρουν όλοι οι Έλληνες καθώς η κυβέρνηση νοιάζεται για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», προσθέτοντας ότι «σταδιακά αποκαθίσταται η δικαιοσύνη». Αναφερόμενος στη μεσαία τάξη υπογράμμισε ότι επωφελείται από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των συντελεστών και τα κίνητρα για την ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα δήλωσε επιγραμματικά ότι οκτώ στα δέκα νοικοκυριά βλέπουν ήδη ελάφρυνση.

Συγκρίνοντας την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αντιδιαστολή με την κυβέρνηση Τσίπρα ο κ. Πέτσας είπε ότι «εμάς μας χαρακτηρίζει η συνέπεια, ενώ ο κ. Τσίπρας έπαιρνε μέτρα λόγω της αναξιοπιστίας του». «Κάθε χρόνο και χωρίς να υπάρχει λόγος είχαμε υπέρβαση των στόχων για να τα μοιράζει ο κ. Τσίπρας ως Άγιος Βασίλης των Χριστουγέννων. Εμείς θέλουμε να μην παίρνει η κυβέρνηση χρήματα από την τσέπη των πολιτών» υποστήριξε.

Ερωτηθείς για τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη σχολίασε: «Δεν θεωρείτε ανθρώπινο να υπάρχουν ανθρώπινες εξάρσεις όταν κάποιος κατηγορείται και μαζί κατηγορείται και η οικογένειά του;».

Γ. Πλακιωτάκης: Αντί να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις, η Τουρκία να τηρήσει τη συμφωνία με την Ε.Ε.

«Καλό θα ήταν η Τουρκία αντί να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την Ε.Ε.» δήλωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «οι ελληνικές αρχές άνοιγαν πυρ κατά λέμβων που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες».

«Κάποιοι διακινδυνεύουν την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα και μάλιστα ζητούν και τα ρέστα, την ώρα που τα δικά μας στελέχη του Λιμενικού δίνουν αγώνα για να την προστατεύσουν» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στον Ant1, τονίζοντας ότι «οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα». «Την ώρα που οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού σώζουν ζωές, κάποιοι παίζουν με τις ζωές» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι τα στελέχη του Λιμενικού με αυταπάρνηση, επί 24 ώρες το 24ώρο προφυλάσσουν την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα. «Η Τουρκία λειτουργεί με παράνομο και αυταρχικό τρόπο, με παραβατική συμπεριφορά και δίχως σεβασμό στο Διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι» συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Για την τραγωδία στην Κω, με τη σύγκρουση λέμβου του Λιμενικού με βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, ο Υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «πρόκειται για ατυχές περιστατικό, το οποίο συνέβη σε συνθήκες απόλυτου σκότους, με τα δύο σκάφη εν κινήσει και μάλιστα δίχως οι επιβαίνοντες στην βάρκα να φορούν σωσίβια». Εξέφρασε παράλληλα την ενόχλησή του για το γεγονός ότι κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να το εκμεταλλευθούν και υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει δώσει εντολή για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού. «Πάντως και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες μας έχουν επισημάνει την πιθανότητα για ανάλογα περιστατικά, καθώς οι λέμβοι με πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχουν ούτε φωτισμό ούτε σήμανση» πρόσθεσε.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ