2019-10-27 20:38:18
Φωτογραφία για H Sarah Ferguson κράτησε την τιάρα που φόρεσε στο γάμο της ενώ η Diana όχι
Και ο λόγος έχει να κάνει - φυσικά - με τη Βασίλισσα Aς ξεκινήσουμε από τα βασικά: η Lady

Diana Spencer παντρεύτηκε το 1981 τον Πρίγκιπα Κάρολο, πρωτότοκο γιο της Βασίλισσας και διάδοχο του θρόνου, ενώ η Sarah Ferguson, παντρεύτηκε το 1986 τον Πρίγκιπα Ανδρέα, δευτερότοκο γιο της Ελισάβετ και πήρε τον βασιλικό τίτλο Δούκισσα του York.

Diana, Princess of Wales (1961 – 1997) with Sarah Ferguson at the Guard’s Polo Club, Windsor, June 1983. The Princess is wearing a jumper with a sheep motif from the London shop, Warm And Wonderful. (Photo by Georges De Keerle/Getty Images)

Οπως πιθανότατα ήδη γνωρίζετε, οι τιάρες που θα φορεθούν την ημέρα του γάμου τους από τις συζύγους των γαλαζοαίματων ή τις Πριγκίπισσες είναι μεγάλη υπόθεση και επιλέγουν το ποια θα βάλουν μέσα από τη συλλογή της βασιλικής οικογένειας.

Οι περισσότερες από αυτές τις τιάρες δίνονται στις νύφες ως δώρο μετά τη μεγάλη αυτή ημέρα ενώ κάποιες άλλες απλώς δανείζονται. Ο Πρίγκιπας Harry βοήθησε τη Meghan Markle να επιλέξει τη δική της art deco τιάρα για το γάμο τους, ενώ η Πριγκίπισσα Ευγενία, δανείστηκε και φόρεσε την πιο ακριβή βασιλική τιάρα από σμαράγδια και διαμάντια.


Η Lady Diana και η Sarah Ferguson έλαβαν τις δικές τους τιάρες ώς δώρο από τη Βασίλισσα αλλά μόνο η Fergie κράτησε τη δική της. Η Diana αναγκάστηκε να την επιστρέψει.

Ο λόγος ήταν ότι η τιάρα της Sarah Ferguson φτιάχτηκε συγκεκριμένα από τη Βασίλισσα ως δώρο για τη νύφη και δεν ήταν αντικείμενο της βασιλικής περιουσίας. Παρόλο δηλαδή που πήρε διαζύγιο με τον άνδρα της μπόρεσε να την κρατήσει.

Όσον αφορά τη Lady Diana, αν και την ημέρα του γάμου της προτίμησε να φορέσει μια τιάρα της δικής της οικογένειας, δηλαδή των Spencer, η οποία βρίσκεται ακόμη στην κατοχή τους, η Βασίλισσα όντως της έκανε δώρο μια υπέροχη τιάρα με διαμάντια και μαργαριτάρια – την οποία η Diana αρνήθηκε να φορέσει στη συγκεκριμένη περίσταση ευγενικά – όμως την τίμησε σε πολλές περιπτώσεις τα επόμενα χρόνια ως παντρεμένη.

Έτσι λοιπόν μετά το διαζύγιό της το 1996, επέστρεψε την τιάρα στο Παλάτι καθώς η ίδια έπαψε μετά από 15 χρόνια να είναι πλέον μέλος της βασιλικής οικογένειας. Πλέον, η συγκεκριμένη τιάρα φοριέται αρκετά συχνά από την Kate Middleton σε διάφορες επίσημες περιστάσεις.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ