2019-10-29 12:23:07
Φωτογραφία για Μπαγκντάντι: Σιγά το πράμα... κάθε φορά πριν τις εκλογές, οι ΗΠΑ παίζουν το ίδιο χαρτί
«Εμείς και άλλες χώρες είχαμε νικήσει το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Abbas Mousavi, μετά

τις κορόνες θριάμβου του Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης

«Ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι δεν είναι μεγάλη υπόθεση... Εμείς και άλλες χώρες πολεμήσαμε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ και το νικήσαμε. Κάθε φορά πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί παίζουν τα ίδια χαρτιά». Τάδε έφη ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Abbas Mousavi, συνδέοντας άμεσα την επιχείρηση κατά του αρχηγού του ISIS με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2020.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν σχεδόν δύο χρόνια, όταν ρωσικά αεροσκάφη είχαν βομβαρδίσει κτίριο στο οποίο διεξαγόταν συμβούλιο των ανωτάτων στελεχών του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε εμφανίστηκε ελάχιστες φορές δημοσίως και αυτές σε ηχογραφημένα μηνύματα. Το βράδυ του Σαββάτου, όπως γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αμερικανικές δυνάμεις κτύπησαν την περιοχή που βρισκόταν ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Όντας εγκλωβισμένος, και πάντα σύμφωνα με τους Αμερικανούς, ο αλ Μπαγκντάντι ενεργοποίησε εκρηκτικό γιλέκο και ανατινάχθηκε.


«Πρέπει να περιμένουμε τι άλλα σχέδια έχουν κατά νου για την περιοχή. Ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι δεν είναι μεγάλο πράμα, καθώς σημασία έχει η ιδεολογία που αφήνει πίσω του και που χαρακτηρίζει το Ισλαμικό Κράτος. Εμείς, το Ιράν και άλλες χώρες, είχαμε νικήσει το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Μουσαβί, παρουσιάζοντας μία διαφορετική πιθανή πτυχή του μεγάλου -σε κάθε περίπτωση- γεγονότος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ