2019-11-01 09:21:31
Φωτογραφία για Νοσοκομείο Χανίων: Ραντεβού για εξετάσεις μετά από…δύο χρόνια!
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Σοβαρές δυσλειτουργίες λόγω έλλειψης γιατρών, αλλά και σοβαρά κτιριακά προβλήματα υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι ασθενείς κλείνουν ραντεβού για εξετάσεις (γαστροσκόπηση - κολονοσκόπηση) μετά από δύο χρόνια, ενώ το νοσοκομείο είναι ασυντήρητο κτιριακά, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, αντιπροσωπεία των εργαζόμενων στα νοσοκομεία κατά την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 23/10/2019, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων περιέγραψε με δραματικό τρόπο τα προβλήματα και την εγκατάλειψη που υφίσταται το νοσοκομείο εδώ και χρόνια, παρ’ ότι όπως τόνισε ο πρώην Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είναι και Βουλευτής Χανίων.

Ποια προβλήματα επεσήμαναν στον υφυπουργό Υγείας οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου


Σύμφωνα με την ενημέρωση των εργαζομένων στον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη, τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Χανίων, είναι πολλά:

Τα ραντεβού ασθενών για εξετάσεις καθυστερούν έως και δύο χρόνια και κάποια δεν κλείνονται καθόλου.

Κάθε Παρασκευή ανοίγουν τα ραντεβού για γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, ενώ οι ελεύθερες ημερομηνίες είναι συνήθως ο αντίστοιχος μήνας μετά δύο χρόνια (Νοέμβριος 2021).

Ραντεβού για ενδοκρινολόγο δεν υπάρχουν. Η μοναδική ενδοκρινολόγος του Νοσοκομείου παρακολουθεί 5500 ασθενείς. Τώρα έχει έρθει μία δεύτερη γιατρός.

Ραντεβού για Μαγνητική Τομογραφία κλείνουν οι ασθενείς τον Μάιο του 2020.

Για οφθαλμίατρο το Φεβρουάριο του 2020, για ρευματολόγο το Φεβρουάριο του 2020.

Η Μονάδα Εμφραγμάτων 7 κλινών λειτουργεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Για να ανοίξει το αιμοδυναμικό εργαστήριο μετέφεραν εκεί το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας.

Το Νοσοκομείο είναι σε κακή κτηριακή κατάσταση. Ασυντήρητο λόγω έλλειψης κονδυλίων. Το μισό καλοκαίρι ήταν χωρίς κλιματισμό, λόγω βλάβης.

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, δεσμεύτηκε είπε ότι θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Δείτε φωτογραφίες
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ