2019-11-01 15:00:28
Φωτογραφία για Πρόσφυγες Λέρος: “Πνίγεται” το λιμάνι – Απειλές για κινητοποιήσεις
Πρόσφυγες Λέρος: Με κινητοποιήσεις απειλούν οι κάτοικοι της Λέρου, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του νησιού, ύστερα από κάλεσμα του Δημάρχου.

Έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων της Λέρου σχετικά με την επικείμενη μεταφορά νέων μεταναστών από τη Σύμη, στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών του νησιού. Απειλούν, μάλιστα, με κινητοποιήσεις λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις και επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση. Ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Ροδιακή” χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί. Ήδη φιλοξενούνται περίπου 3000 μετανάστες. Το νησί κατά τον ίδιο δεν αντέχει και άλλους μετανάστες. Ο δήμαρχος κ. Κόλλιας καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού προκειμένου να κλείσουν το λιμάνι και να μην επιτρέψουν το καταμαράν να προσεγγίσει, το οποίο θα φέρει από τη Σύμη 40 νέους μετανάστες.


«Υπάρχει κίνδυνος της ζωής των μεταναστών πλέον. Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο, δεν έχω προσωπικό, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αποκομιδή απορριμάτων», τόνισε, ενώ συνέχισε αναφέροντας «εμείς θα κατεβούμε στο λιμάνι και καλώ τον κόσμο να έρθει να διαμαρτυρηθεί και από εκεί και ύστερα ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

«Είναι δυνατόν σε ένα νησί 8000 κατοίκων, το 40% να είναι μετανάστες; Δεν γίνεται αυτό, ας τους κρατήσουν στη Σύμη νοικιάζοντας ένα ξενοδοχείο, ας τους πάνε στη Ρόδο, ας τους πάνε στο Μαξίμου! Εδώ δεν χωράνε άλλοι μετανάστες» σημειώνει ο Δήμαρχος. Η κατάσταση τον τελευταίο καιρό έχει επιδεινωθεί. Διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο του νησιού, όπως επιθέσεις σε τροφίμους του ψυχιατρείου. Ο Δήμος Λέρου θα παραμείνει μάλιστα κλειστός σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αντίστοιχες αντιδράσεις αγανάκτησης παρατηρούνται και στη Σκύδρα εκ μέρους των κατοίκων, μολονότι σε πιο ακραία επίπεδα, εν όψει του ερχομού προσφύγων.
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ