2019-11-01 20:00:09
Φωτογραφία για Mediatown: Αστεία δελτία τύπου, η πτώση του ALPHA, επιστρέφει το Σόι σου, οι δύο νέες σειρές του ΑΝΤ1, χτίζει το STAR, έφυγε η κατάρα του Οpen, το lead in δεν κάνει θαύματα
Καλό μήνα σε όλους! Ο Νοέμβριος ξεκινά με ένα ολόφρεσκο "Mediatown" που έχει τα πάντα. Φορέστε ζώνες και πάμε να κάνουμε την καθιερωμένη μας βόλτα στις διάφορες τηλεοπτικές πιάτσες Δελτίο τύπου για γέλια...

Και ο παραλογισμός με τα δελτία τύπου για επιτυχίες στα νούμερα τηλεθέασης των καναλιών συνεχίζεται. Σήμερα έφτασε στα χέρια μας, ο "πανηγυρισμός" του ALPHA σχετικά με την πρωτιά του κεντρικού του δελτίου στο σύνολο του κοινού. 

Αχ αυτός ο ALPHA, που ανά 6 μήνες αλλάζει θέση και γνώμη για το αν κοιτάει το σύνολο ή το νεανικό κοινό. Είναι κατανοητή η ανάγκη του γραφείου τύπου να βρουν επιτυχία εκεί που δεν υπάρχει, ωστόσο κινήσεις που κάνουν "μπαμ" δεν χρειάζονται. 

O ALPHA, όπως και κάθε άλλος σταθμός κοιτά το δυναμικό κοινό και σύμφωνα με αυτό αποφασίζει τις κινήσεις του. Το κεντρικό δελτίο με τον Αντώνη Σρόιτερ περνά μία πολύ δύσκολη φάση, καθώς το lead in που παραλαμβάνει είναι πολύ χαμηλά. 


Αυτές είναι δύο αλήθειες που δεν μπορούν να διαψευστούν...

Η πτώση του ALPHA...

Σίγουρα, ο ALPHA περνά τη χειρότερη φάση των τελευταίων χρόνων όσον αφορά την τηλεθέαση, αλλά και στις εσωτερικές ισορροπίες του.

Οι αλλαγές στη διοίκηση σίγουρα δεν έχουν ευνοήσει την κατάσταση στο κανάλι. Υπάρχουν αστοχίες στον τρόπο προώθησης των προγραμμάτων, στον προγραμματισμό και στην επιλογή των concept. 

Εκτός των άλλων, τα προηγούμενα χρόνια ο ALPHA είχε κρατηθεί στην κορυφή διότι είχε δημιουργήσει μία πρωτοκαθεδρία στην ελληνική μυθοπλασία. Τα σήριαλ που έβγαιναν στον αέρα ήταν πολύ προσεγμένα και γινόταν στον τομέα αυτόν μία εκτεταμένη επένδυση, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Πλέον, αυτή τη θέση την έχει πάρει ο ANT1. 

Ο ALPHA μπόρεσε να καταστρέψει αυτή τη συνήθεια της μυθοπλασίας με πολύ συγκεκριμένες κινήσεις. Πρώτον, οι κωμικές σειρές "Σπίτι είναι" και "Κρατάς Μυστικό" είναι κατώτερες των προσδοκιών. Δεύτερον, το "Έλα στη θέση μου" έχει κουράσει τόσο που πλέον το 20% το ξεπερνά ελάχιστες φορές (κάποτε δεν έπεφτε κάτω του 25%). Τρίτον, το "Έρωτας Μετά" είναι τόσο χαοτικό που δεν μπορεί να φανατίσει τους τηλεθεατές, αν και η αισθητική του είναι πολύ καλή. 

Επιστρέφει το Σόι;

Μένουμε λίγο ακόμα στον ALPHA! Ακούγεται πολύ έντονα πως επιστρέφει από τον Γενάρη η σειρά "Το Σόι σου" στη θέση του "Σπίτι είναι". Μάλιστα, σε χθεσινή του συνέντευξη ο Γιώργος Γιαννόπουλος το υπονόησε ξεκάθαρα. 

Εγώ απορώ πως γίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο, όταν βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς (Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Παύλος Ορκόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου) εργάζονται σε σήριαλ του ανταγωνισμού. Είναι ένα σήριαλ που έχει ταυτιστεί με τους συγκεκριμένους ήρωες και σίγουρα αυτές οι απουσίες δυσκολεύουν κάπως τα πράγματα. 

Δύο σήριαλ επεξεργάζεται ο ΑΝΤ1...

Πάμε και σε κάτι αποκλειστικό! Ο ΑΝΤ1 μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του στις τηλεθεάσεις, ωστόσο έχει και το μυαλό του στο να ετοιμάζει να μπει ακόμα πιο δυναμικά στην prime time ζώνη στο δεύτερο μισό της σεζόν. 

Έτσι, υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο project μυθοπλασίας που επεξεργάζονται τα στελέχη του σταθμού. Ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για το αν θα πάρουν το πράσινο φως και ποια υπάρχοντα προγράμματα θα αντικαταστήσουν, ωστόσο οι "αδύναμοι κρίκοι" σε μία τέτοια περίπτωση είναι οι σειρές "Άν ήμουν πλούσιος" και "Μην ψαρώνεις".

Για να δούμε...

Χτίζει σταθερό κοινό το STAR

Σταθερή άνοδο έχει το "Globetrotters" του STAR. Μπορεί να μην έχει την απήχηση που έχει το "GNTM", ωστόσο την Τετάρτη κατάφερε να τερματίσει πρώτο στους πίνακες τηλεθέασης με ποσοστό 18,9%. 

Είναι μία καλή παραγωγή και ένα project αρκετά διαφορετικό από αυτά που βλέπουμε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Σαφέστατα ξεχωρίζει το δίδυμο Χάρης-Αντελίνα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η εταιρεία παραγωγής "Green Pixel" ξέρει να κάνει πολύ έξυπνο cast. 

Πλέον, το STAR αρχίζει να δείχνει σεζόν με τη σεζόν όλο και μεγαλύτερη κυριαρχία στην prime time του με πιο σταθερά βήματα από το "πυροτέχνημα" που έκανε ο ΣΚΑΙ το 2017 και το 2018. 

Σταθεροποιήθηκε η Μπακοδήμου...

Και μπορεί καθημερινά ένας δημοσιογράφος στο site του να επιτίθεται στον διευθυντή ψυχαγωγικού προγράμματος του OPEN Νίκο Κάλλη (κάπως επικοινωνιακά πρέπει να αποθεώσει την φίλη του που βρισκόταν πέρυσι στην ίδια θέση), ωστόσο φαίνεται ότι το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε. 

Το τηλεπαιχνίδι "Ένας για όλους" με τη Μαρία Μπακοδήμου βρίσκεται σταθερά κοντά στο 9%, ενώ πέρυσι την ίδια ώρα με την καθημερινή σειρά "Ο πρίγκιπας της φωτιάς" τα ποσοστά είχαν βουλιάξει στο 3%. Μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, το κανάλι μπόρεσε να ανεβάσει το πιο ιδιαίτερο slot του. 

Ταυτόχρονα, μετά την παγίωσή του σε αυτά τα νούμερα, έχει καταφέρει να περιορίσει τις περισσότερες μέρες το "Έλα στη θέση μου" σε ποσοστά κοντά στο 16%. 

Το lead in βοηθάει, αλλά δεν κάνει θαύματα. 

Πολλοί προσπαθούν να ισχυριστούν πως το "2night show" σημειώνει πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης ελέω lead in από τις "Άγριες Μέλισσες". Σίγουρα, αυτό παίζει το ρόλο του, ωστόσο καλό είναι να σκεφτούμε πως και το "Football Stories" παίρνει παρόμοια πάσα και παρόλο αυτά η τηλεθέαση είναι μέτρια. 

Ο Γρηγόρης έχει τεράστια δυναμικά και αυτό αποδεικνυόταν και πέρυσι όταν κατάφερνε το 5% να το ανεβάσει στο 14%. 

Αυτά για σήμερα! Να είστε όλοι αισιόδοξοι και να σκέφτεστε τα όσα έχετε και όχι τα όσα δεν έχετε...

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ