2019-11-02 21:26:49
Φωτογραφία για Renault εZoe RS
Η σκληροπυρηνική έκδοση του ηλεκτρικού Renault Zoe, πιθανότατα να εμφανιστεί στα μέσα

της επόμενης χρονιάς. Η ιστορία του Zoe RS ξεκινά το 2017, λίγο μετά την δημιουργία της πρωτότυπης έκδοσης e-sport concept, η οποία διέθετε δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 460 ίππων και «κουβαλούσε» ένα μεγάλο μέρος από την τεχνογνωσία των Γάλλων, οι οποίοι ήδη είχαν εμπειρία από την Formula E.

Ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της Renault, Ali Kassai δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Η κοινωνία αλλάζει τόσο γρήγορα. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων κοινωνικά αποδεκτά. Πιστεύω ότι η Renault βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση έναντι άλλων κατασκευαστών, λόγω της ιστορίας μας ως ηγέτης στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και των σπορ μοντέλων». Και συνέχισε: «Το πώς θα συνδυάσουμε την υψηλή απόδοση και επιδόσεις με ένα χαμηλό κόστος αγοράς είναι κάτι που το σκεφτόμαστε εδώ και πολύ καιρό». Σε ερώτηση το πότε θα λανσαριστεί ένα τέτοιο μοντέλο ο Kassai είπε: «Δεν πρέπει να αργήσει, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν με εξωπραγματικούς ρυθμούς. Λογικά το ηλεκτρικό Zoe RS θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια».

Φυσικά, η σπορ έκδοση του Zoe θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο τις αντίστοιχες επιδόσεις και ικανότητες στο δρόμο, δύο βασικά στοιχεία της RenaultSport, όσο και τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά και λογικά επίπεδα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ