2019-11-03 13:16:01
Φωτογραφία για Συσκευές εντοπισμού GPS
Αρχικά, ας δούμε τι είναι ο εντοπισμός GPS. Το GPS αποτελεί συντομογραφία για το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης (Global Positioning System). Με τη συνδρομή των δορυφόρων, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας, το σύστημα αυτό

προφέρει πληροφορίες σχετικά με τη γεωγραφική θέση και το χρόνο σε έναν δέκτη GPS. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν κάνει χρήση του διαδικτύου ή τηλεφωνικής σύνδεσης για να λειτουργήσει, ενώ παράλληλα, η χρήση του συγκεκριμένου συστήματος είναι δωρεάν και το μόνο που απαιτείται να διαθέτετε, είναι ο δέκτης.

Εκτός της πλοήγησης και των άλλου είδους εφαρμογών, γίνεται συχνή χρήση του GPS στον τομέα του εμπορίου και για τον εντοπισμό των εταιρικών οχημάτων σε πραγματικό χρόνο 24/7. Έτσι, γίνεται εφικτός ο καθορισμός του χρόνου, των τιμών ταχύτητας και των διαδρομών μέσω του εντοπισμού των οχημάτων, συνδράμοντας στη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των μεταφορών.


Ένας ακόμα σημαντικός λόγος για την τοποθέτηση μιας συσκευής εντοπισμού GPS αποτελούν τα μέτρα πρόληψης κατά των κλοπών. Η συσκευή εντοπισμού GPS που εγκαθίσταται κάπου στο εσωτερικό του δικού σας ή του αυτοκινήτου της εταιρίας, θα παράσχει βοήθεια σε εσάς ή την αστυνομία όσον αφορά στον εντοπισμό του οχήματος σε περίπτωση κλοπής.

Τα αυτοκίνητα δεν διαθέτουν τοποθετημένες από το εργοστάσιο συσκευές εντοπισμού κι έτσι, θα πρέπει να την αγοράσετε και να την τοποθετήσετε από μόνοι σας.

Η συσκευή εντοπισμού GPS αποτελεί μια συσκευή που είναι εφοδιασμένη με έναν δέκτη, αλλά και έναν πομπό GPS, ο οποίος αποστέλλει τα δεδομένα του GPS σε έναν ορισμένο χρήστη. Τις περισσότερες φορές, οι συγκεκριμένες συσκευές έχουν μια ανεξάρτητη μπαταρία που απαιτεί είτε αλλαγή, είτε επαναφόρτιση, αν και προσφέρονται και μοντέλα που συνδέονται στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου.

Στο σύνολό τους, διαθέτουν μικρά μεγέθη, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης σε κάθε μέρος του αυτοκινήτου. Τα σήματα από τη συσκευή εντοπισμού μπορούν να ληφθούν σε κάποιο smartphone, υπολογιστή ή tablet, με τη συνδρομή του κατάλληλου λογισμικού. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της συσκευής εντοπισμού σας, θα είστε σε θέση να ενημερώνεστε σχετικά με την τοποθεσία του οχήματος, την ταχύτητά του

και άλλου είδους πρόσθετα δεδομένα, μέσω είτε απλά συντεταγμένων GPS ή ακόμη και ενός ηλεκτρονικού χάρτη με ένα εικονόγραμμα του οχήματος.

Για αυτούς με προτίμηση στις Κάν’το-Μόνος-Σου (DIY) εργασίες, υπάρχει διαθέσιμος και ένας τρόπος χρήσης της κινητής τηλεφωνικής σας συσκευής ως συσκευής εντοπισμού. Έχετε τη δυνατότητα να βρείτε τις συγκεκριμένες οδηγίες στο Ίντερνετ.

Τα αξεσουάρ για το αυτοκίνητό σας μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα Antallaktikaexartimata.gr.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lada Niva ως  περιπολικό;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lada Niva ως περιπολικό;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ