2019-11-03 16:59:57
Φωτογραφία για 12699 - Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου βράβευσε αριστούχους πολύτεκνους μαθητές
Με αφορμή τα 90 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου Πολυτέκνων Νόμου Θεσσαλονίκης «Άγιοι Πάντες» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, σήμερα Κυριακή 03 Νοέμβριου 2019, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ παρουσία πλήθους πολυτέκνων οικογενειών που είχαν κατακλύσει το χώρο εντός και εκτός της αίθουσας.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ ακολούθησε στην αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. η εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου (800 αριστούχων ) καθώς και αιμοδοσία στον ίδιο χώρο.

Την εκδήλωση ευλόγησε με τη παρουσία του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος στο λόγο του αναφέρθηκε στη μέριμνα και διαρκή έγνοια της Μονής Βατοπαιδίου για τη πολύτεκνη οικογένεια και τόνισε το ακλόνητο φρόνημα και τη πίστη που χρειάζεται στις μέρες μας για να κρατηθεί η ευλογία του Χριστού και της Εκκλησίας στην οικογένεια. Αναφέρθηκε ακόμα στην πνευματική παρακαταθήκη που έλαβε από τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό στο να στηρίζει τους πολύτεκνους και νουθέτησε πατρικά με το λόγο του τα παιδιά που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.


Στο τέλος ο Γέροντας Εφραίμ μοίρασε σε όλα τα παιδιά από μια εικόνα της Παναγίας Ελαιβρύτισσας και το χρηματικό έπαινο.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Αρχιμανδρίτης  Μεθόδιος, Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβας, και οι Πρόεδροι των Συλλόγων των Πολυτέκνων νομών της Βορείου Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

https://www.orthodoxianewsagency.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ