2019-11-04 21:17:04
Φωτογραφία για ΒΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ απο το Θύρρειο Βόνιτσας ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ KALAH: Σεμινάριο Kalah στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ στις 19 με 25 Νοεμβρίου 2019
            Ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Βάσσης, απο το Θύρρειο Βόνιτσας, είναι πλοίαρχος μόνιμος καθηγητής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας και ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ KALAH (TRUE KRAV MAGA)-ΕΛΛΑΔΑΣ, και μας ενημερώνει για το Σεμινάριο Kalah στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΚΑΛΑΧ (KALAH-TRUE KRAV MAGA- ΚΑΛΑΜΑΤΑ 19-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019.

           Αν σε ενδιαφέρει επαγελματικά η αυτοάμυνα-επιβίωση πάρε μέρος στο πιό επίλεκτο σχολείο, μάθε από την πηγή, εκπαιδεύσου, γίνε μέλος  και συνεργάτης της επίλεκτης ομάδας KALAH και κάνε την αυτοάμυνα εργασία και τρόπο ζωής.

   Ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Καλαμάτα, διαφορετικό στην υφή την χροιά αλλά και στο εύρος γνώσεων από οτιδήποτε έχει παρουσιαστεί στον τομέα της αυτοάμυνας-επιβίωσης έως τώρα.

      Θα διδάξει ο IDAN AOLNIK βετεράνος πολέμου (Λίβανο, Γάζα) και πρώην μέλος της πιο επίλεκτης μονάδας ειδικών δυνάμεων (GOLANI)του Ισραήλ..
.      Το καλαχ είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας-επιβίωσης έντελώς διαφορετικό από σχεδόν ότι αποκαλείται αυτοάμυνα ανα τον κόσμο, συστημα ή τέχνη, η ιδιαιτερότητα του και αυτό που το κάνει μοναδικό έγκειται αφενός μεν στην προσέγγιση του πάνω στο κομμάτι αυτόάμυνα-επιβίωση αφετέρου δε στον ιδιαίτερο τρόπο εκμαθήσεώς του.

Προσεγγισή μας είναι οι πραγματικές συνθήκες εκδήλωσης βίας(λεκτικής-σωματικής)και η καταστολή αυτών,αλλά το πιο σημαντικό η αναγνώρηση σε πρώιμο στάδιο των επικίνδυνων περιοχών (kalah red zones), ακόμα και αν θεωριτικά βρισκόμαστε σε περιοχή μη ύπαρξης απειλής.

       Προσεγγίσεις τύπου τουρνουά αγώνων ή απονομής σωριδών διπλωμάτων και ΄΄τίτλων΄΄στο καμμάτι της αυτοάμυνας είναι σαν να εξοπλίζουμε τον εκπαιδευόμενο με ξυλοπόδαρα για διέλευση ναρκοπεδίου.

         Το καλάχ διέπεται από θεμελιώδεις αρχές, και όχι από απλή διδασκαλία αριθμού τεχνικών κατά περίπτωση, το σώμα μας κάτω από την επίδραση στρεσογόνων παραγόντων(απειλές, επιθέσεις) κατακλύζεται από τάσεις πάλης-φυγής (fight or fly) καταστώντας μας ανίκανους να διαλέξουμε πια από όλες τις τεχνικές θα κάνουμε χρήση με απακόλουθο το καταστρωφικό πάγωμα (freeze).

       Το καλαχ εστιάζει από την αρχή της εκπαίδευσης στην εκμάθηση και καλλιέργεια βασικών αρχών από τον ασκούμενο,με συνέπεια καθώς προοδεύει και στηριζόμενος πάντα στις θεμελιώδεις αρχές,η σωστή τεχνική να προκύπτει αβίαστα αλλά και σε περίπτωση λάθους τεχνικής η διόρθωση να επέρχεται αυτόματα.

       Η εκπαίδευση είναι επίπονη και παράλληλα απλή και στοχευμένη, καθετί περίτεχνο και φανταχτερό εκλείπει από το καλαχ, αλλωστε σε μια πραγματική μάχη ο εγκεφαλός μας δεν ευννοεί (για λόγους επιβίωσης) την ύπαρξη λεπτών κινήσεων όπως αυτές που βλέπουμε στα περισσότερα αποκαλούμενα συστήματα αυτοάμυνας (ψηλά λακτίσματα, περίπλοκες συνεχόμενες κινήσεις σώματος), ή εμμονή στο δόγμα της ΄΄αποτελεσματικής απλότητας΄΄, στη μάχη απόρρεια της λέξης K.I.S.S (keep it simble stupied), και η ΄΄μία΄΄αυτή τεχνική που μας δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα (επιθέσεις), όπως και όλες οι τεχνικές αποτελεί κορωνίδα στην εκπαίδευση του καλαχ.

         Κάθε υποτιθέμενη κατάσταση απειλής-βίας ένοπλης ή άοπλης σε κάθε περιβάλλον ημέρα η νύχτα διδάσκεται υπό την μορφή μελετημένων σεναρίων και όχι απλά σαν εκμάθηση τεχνικών, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην σταδιακή αύξηση του παράγων στρες κατά την εκτέλεση των σεναρίων ώστε να μπορέσουμε να προσομοιώσουμε οσο τον δυνατόν πραγματικές καταστάσεις βίας αλλά και αντιδράσεις από την μεριά των ασκουμένων, μιας και με αυτόν τον τρόπο εγγράφουμε τον σωστό τρόπο αντίδρασης στον μηχανισμό του εγκεφάλου ΄΄αμυγδαλη΄΄, ή διορθώνουμε τυχόν λάθος αντιδράσεις αυτής εδραιωμένες από λάθος τρόπο εκπαίδευσης αυτής.

       Το σύστυμα έχει 5 επίπεδα εκπαιδεύσεως (LEVEL), το επίπεδο 1 είναι και ο κορμός όλου του συστήματος, μιας και περιέχει εκτός των θεμελιωδών αρχών και ην βάση που θα στηριχτεί ο ασκούμενος για να προχωρήσει στα επόμενα επίπεδα, στο καλαχ αντίθετα με τα περισσότερα συστήματα πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε χρόνια για να μάθει π.χ ο ασκούμενος αφοπλισμούς, ακόμα και σε έναν αρχάριο μπορεί να εκδηλωθεί ένοπλη επίθεση ανα πάσα στιγμή,ακόμα πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται για καθαρή χρηματική εκμετάλλευση των ασκουμενων, διδάσκουμε λοιπόν από τα αρχικά στάδια του επιπέδου 1 ένοπλες καταστάσεις υπό μορφή σεναρίων, με κλιμακωτά αυξανόμενα επίπεδα δυσκολίας που συνεχίζουν στο επίπεδο 2.

      Το επίπεδο 3 αφορά τις ως άνω περιπτώσεις περιστοιχισμένες από την ύπαρξη πολλαπλών επιτιθέμενων με διάφορους τύπους όπλων και την ίδια στιγμή π.χ ταυτόχρονη απειλή από 2 ή 3 επιτιθέμενους με χρήση μαχαιριού και όπλου ταυτόχρονα.

      Στο επίπεδο 4 γίνεται εκπαίδευση  σε αντικείμενα προστασίας τρίτου προσώπου,αποφυγή και καταστολή καταστάσεων ομηρίας (κατοικία, χώρος εργασίας, εξωτερικοί χώροι, παντός είδους μηχανοκίνητα).

   Το επίπεδο 5 αναφέρεται σε καταστάσεις τρομοκρατίας, αστυνόμευσης, μεθόδων συλλήψεως, έλεγχος περιμετρικών ζωνών,ασφάλεια χώρων, εκκαθάριση και είσοδο σε κλειστούς επικίνδυνους χώρους, και αφορά πιο πολύ ειδικές αστυνομικές ομάδες καταστολής και στρατιωτικά σώματα, χωρίς να απαγορεύει και την συμμετοχή πολιτών που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε πιο εξειδικευμένα αντικείμενα.

       Όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέραμε έως τώρα εξηγούν όσο αυτό είναι δυνατόν να γίνει σε ένα κομμάτι χαρτί τι είναι αυτό που κάνει το καλαχ να διαφέρει από σχεδόν όλα τα συστήματα και στυλ αυτοάμυνας,και δικαίως σήμερα να θεωρείται από ειδικούς ίσως το πιο αποτελεσματικό σύστημα μαχητικής επιβίωσης στον κόσμο.

        Όσοι φυσικά παίρνουν μέρος και εντάσσονται σε αυτό είτε ως εκπαιδευόμενοι είτε ως εκπαιδευτές καταλαβαίνουν μέσω της επίπονης (όχι για λόγους τιμωρίας των εκπαιδευόμενων αλλά επειδή νοιαζόμαστε για την προστασία και αξία της ανθρώπινης ζωής), εκπαιδεύσεως τον σκοπό και τον δρόμο ζωής που πρεσβεύει το καλαχ, και δικαίως όσοι το περνάνε επιτυχώς ανήκουν σε αυτούς τους λίγους όρος αυτοάμυνα είναι συνυφασμένος με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όχι με το στήσιμο μηχανής κέρδους.

       Ή ρύση , ξεφεύγει και απλώνεται από το καθαρά σωματικό και ψυχολογικό φάσμα που χαρακτηρίζει την εκπαίδευση του καλαχ  και επεκτείνεται σε έννοιες όπως η  ανθρώπινες αξίες, αποφυγή εκμετάλλευσης, έλλειψη εγωισμού, και πραγματικό ενδιαφέρον για την πρόοδο των εκπαιδευομένων.

           Το νέο σχολείο εκπαιδευτών θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στην Καλαμάτα, μέρος μπορούν μα πάρουν δάσκαλοι και αθλητές οποιουδήποτε συστήματος και τεχνοτροπίας, αλλά και πολίτες χωρίς εμπειρία σε πολεμικές τέχνες, μιάς και το σύστημα διδάσκει τον εκπαιδευόμενο σε αρχές και τρόπους που δεν έχουν σχέση με πολεμικές τέχνες και αθλήματα. Οι εκπαιδευόμενοι μετά το πέρας του σχολείου και αφου επιτύχουν στις εξετάσεις του αντίστοιχου επιπέδου ποιστοποιουνται από τον ίδιο τον IDAN ABOLNIK και έχουν την δυνατότητα να διδαξουν το συστημα ως επίσημοι εκπαιδευτες σε πολίτες και σώματα ασφαλείας. 

Κ=KRAV(ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΦΗ-ΜΑΧΗ)

L=LOTAR(ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΦΥΛΑΞΗ)

A=(ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ)

H=HATITKAF(ΜΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ-ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ)

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ

ΒΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ KALAH (TRUE KRAV MAGA)-ΕΛΛΑΔΑΣ

EMAIL:dim.vassis@yahoo.gr

Κιν: 6947009253
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ