2019-11-06 10:25:24
Φωτογραφία για ΑΣΕΡΟΛΑ - ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΘΑΥΜΑ !
Η Acerola (Malpighia emarginata DC, Malpighia glabra L., Malpighia punicifolia) είναι ένα τροπικό φρούτο που γίνεται θάμνος ή μικρό δέντρο, της οικογένειας Malpighiaceae. Κοινά ονόματα του είδους είναι τα Acerola, Barbados cherry, West Indian cherry.

Η Acerola είναι ενδημική στη Νότια Αμερική, στο Νότιο Μεξικό και στην Κεντρική Αμερική, αλλά τώρα καλλιεργείται στο μακρινό Βορρά ως το Τέξας και σε υποτροπικές περιοχές της Ασίας, όπως η Ινδία.

Είναι γνωστή για την πλούσια περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C, σχεδόν όσο και το Camu Camu, αν και περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β1, Β2 και Β3, καθώς και καροτινοειδή και βιοφλαβονοειδή που παρέχουν σημαντική θρεπτική αξία και έχουν αντιοξειδωτική δράση. Η βιταμίνη C που παράγεται από το φρούτο απορροφάται καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό απ’ ότι το συνθετικό ασκορβικό οξύ.

Πόσο βιταμίνη C περιέχει η ασερόλα;

Η ασερόλα περιέχει πολλαπλάσια ποσότητα ποσότητα βιταμίνης C ανά 100ml, σε σχέση με άλλα φρούτα όπως: μήλο = 4mg, πορτοκάλι = 83mg, Acerola = 2667mg. Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα του σώματος. Επίσης περιέχει βιοφλαβονοειδή και ρουτίνη.

 

Και ποια είναι τα οφέλη της ασερόλας;

Τα βιοφλαβονοειδή και η ρουτίνη (βιταμίνη Ρ) υποστηρίζουν την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ρουτίνη βοηθά τη λειτουργία των αγγείων του αίματος (αρτηρίες, φλέβες, τριχοειδή αγγεία), ομαλοποιεί τη διαπερατότητα τους και βοηθά στην υγεία και την ελαστικότητα των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων.

Επίσης:

– Ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και τα τοιχώματα των κυττάρων.

– Συμμετέχει στο σχηματισμό κολλαγόνου (επιταχύνει την

επούλωση πληγών, διατηρεί υγιείς τους συνδέσμους και τους τένοντες).

– Βοηθάει στην πρόληψη και βελτίωση των ασθματικών κρίσεων.

– Αποτρέπει το σχηματισμό καταρράκτη.

– Σαν αντιοξειδωτικό προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

– Μειώνει τα συμπτώματα γρίπης, συντομεύει τη διάρκεια μιας ασθένειας.

– Συμμετέχει στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές.
olalathos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ