2012-06-17 19:12:23
Φωτογραφία για «Μπορούμε να φτάσουμε παντού»
 Ο Φερνάντο Σάντος που χθες με τις δηλώσεις του άγγιξε όλους τους Έλληνες, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου τόνισε πώς η ομάδα μπορεί να πετύχει τα πάντα: «Μπορούμε να φτάσουμε παντού. Όλα τα ματς είναι νοκ άουτ και κρίνονται σε 90 λεπτά. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, ξέρουμε πως δεν είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου, αλλά όποια ομάδα και να βρεθεί μπροστά μας θα πρέπει να φτύσει αίμα για να μας περάσει. Αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε μία διαφορετική φάση. Είμαστε στους 8 καλύτερους και σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε δύσκολο αντίπαλο. Μιλάμε για 90 λεπτά και εφόσον χρειαστούν παράταση και πέναλτι. Όλα είναι πιθανά. Η Γερμανία είναι καλύτερη και ξέρουμε την αξία της, ωστόσο πιστεύουμε πως σε έναν νοκ- άουτ αγώνα έχουμε πιθανότητες και θα τις διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα προπονήσεων και τη Γερμανία, είπε:«Το πρόγραμμα των προπονήσεων είναι καθορισμένο από την πρώτη στιγμή. Πιστεύαμε πραγματικά ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Οι προπονήσεις μας δεν αλλάζουν. Η στρατηγική μας θα προσαρμοστεί ανάλογα με τον αντίπαλο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση.


Η αξία της Γερμανίας είναι αδιαμφισβήτητη. Τη γνωρίζουμε καλά. Είναι μία ομάδα που φτιάχτηκε σε βάθος χρόνου. Νομίζω πως το να μιλάμε ξεκάθαρα για ατομική ποιότητα και τα χαρακτηριστικά που έχει είναι πρόωρο. Δεν είναι σίγουρο ότι θα την αντιμετωπίσουμε. Έχει όλες τις πιθανότητες με το μέρος της. Μέχρι να γίνει αυτό πραγματικότητα δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Έχει οδηγήσει την ομάδα ο Λεβ σε μεγάλα πράγματα».

Για το ότι η Ελλάδα θα είναι αουτσάιντερ επί της Γερμανίας, πρόσθεσε: «Από ότι φαίνεται είναι καλύτερο για εμάς αυτό. Η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών είναι εκεί που πρέπει από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για πολύ δύσκολα παιχνίδια. Είτε κερδίζεις και προκρίνεται είτε πας σπίτι σου. Όλα αυτά τα παιχνίδια μας δίνουν κάποια συγκεκριμένα οφέλη».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του είπε: «Από την ομοσπονδία υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Άργησα απλά να πάρω την απόφασή μου. Σκεφτόμουν να εργαστώ στο ποδόσφαιρο με έναν πιο έντονο τρόπο. Τελικά, αποφάσισα να μείνω στην ομάδα, γιατί βλέπουμε μπροστά. Είναι ένα πλάνο που έχει φτιαχτεί από εμένα και τον πρόεδρο και σίγουρα επηρέασε την τελική μου απόφαση. Το πλάνο δεν αφορά την ομάδα των ανδρών μόνο. Είναι μεγάλο κίνητρο για εμένα. Η ζωή του προπονητή έτσι είναι. Κερδίζεις και μένεις, χάνεις και φεύγεις».

Για την αλλαγή του συστήματος κόντρα στη Ρωσία: «Αλλάξαμε το σύστημα αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το τι θα γίνει στα επόμενα ματς. Μιλάμε για διαφορετική στρατηγική. Πίστευα πως με Πολωνία και Τσεχία θα μπορούσαμε να έχουμε τον έλεγχο. Με τους Ρώσους ξέραμε πως αυτοί θα είχαν την κατοχή και για αυτό έβαλα δύο κόφτες στο κέντρου. Ήταν συγκεκριμένη η στρατηγική. Όταν δέχεσαι δύο γκολ σε έξι λεπτά, ό,τι και να έχεις σχεδιάσει πηγαίνει στράφι. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια με τα νεκρά διαστήματα, θεωρώ πως παίξαμε καλά, όπως και απέναντι στη Ρωσία».

Για την επόμενη μέρα στην ομάδα: «Οι επιτυχίες βοηθούν τα νέα παιδιά. Καταλαβαίνουν τη δυναμική της ομάδας. Από το 2004 οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Χαλκιάς έχουν μείνει μόνο. Αυτή η ομάδα έχει άλλα χαρακτηριστικά. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα φιλοσοφία που νομίζω πως σιγά-σιγά φαίνεται και έτσι θα συνεχίσουμε να φέρνουμε επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό. Το πιο δύσκολο είναι να αλλάξεις φιλοσοφίες και νοοτροπίες σε  

«Αυτήν τη στιγμή Έλληνας είμαι, δεν καταλαβαίνω την ερώτηση», έκλεισε τις δηλώσεις του ο Σάντος όταν ερωτήθηκε για τις χθεσινές «πατριωτικές» δηλώσεις του για την ιστορία της Ελλάδας!
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ