2019-11-08 18:07:31
Φωτογραφία για H νέα αλλαγή που κάνει το Instagram για λόγους ασφαλείας
Πρόσφατα έγινε μια έρευνα, όπου παρατηρήθηκε ανοδική πορεία των αυτοκτονιών των νέων. Σύμφωνα με αναφορές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, οι

αυτοκτονίες μέσω των social media αυξήθηκαν κατά 56% από το 2007 έως το 2017 χτυπώντας διακριτικά καμπανάκι στους χρήστες τους. Το Instagram θέλοντας να αποστασιοποιηθεί από αυτές τις “κατηγορίες” αλλάζει τους κανονισμούς του, για να καταπολεμήσει τις κρίσεις ψυχικής υγείας. “Δεν θα επιτρέψουμε πλέον εικόνες αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας στο Instagram, όπως memes ή περιεχόμενο από ταινίες ή κόμικς με το ίδιο περιεχόμενο”, δήλωσε το Instagram. “Θα αφαιρέσουμε επίσης και άλλες εικόνες που μπορεί να μην εμφανίζουν αυτοτραυματισμό ή αυτοκτονία, αλλά περιλαμβάνουν συναφείς μεθόδους”.

Το Instagram φαίνεται πως ταρακουνήθηκε από την αυτοκτονία της βρετανικής εφήβου Molly Russell το 2017, η οποία πήρε τη δική της ζωή μετά από την προβολή περιεχομένου, που σχετίζεται με την αυτοκτονία τόσο στο Instagram όσο και στο Pinterest. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, το Instagram ενεργοποίησε τις “οθόνες ευαισθησίας”, οι οποίες αποκρύπτουν εικόνες με ευαίσθητο φωτογραφικό υλικό. Σύμφωνα με την πλατφόρμα, έχουν κρυφτεί πάνω από 834 χιλιάδες “ευαίσθητες” φωτογραφίες και έχει βρεθεί το 77% των αναρτήσεων με απαγορευμένο υλικό πριν πατήσουν report οι χρήστες.

Φαίνεται σαν μια καλή αρχή, ελπίζοντας για ένα ασφαλέστερο διαδικτυακό μέλλον!
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ