2019-11-11 18:05:10
Φωτογραφία για Τα προνομιακά επιτόκια «έκαψαν» τους Στρατιωτικούς
Η κίνηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να συνάψει, εδώ και πολύ καιρό, σύμβαση με προνομιακό επιτόκιο για τους λογαριασμούς μισθοδοσίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων κόστισε τελικά ακριβά στο προσωπικό.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

«Χρυσά» κατέληξαν να πληρώσουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα ελάχιστα ευρώ που κερδίζουν από το καλύτερο επιτόκιο του λογαριασμού μισθοδοσίας τους.

Ο λόγος είναι ότι αυτά τα λεφτά των τόκων λειτουργούν ως «κόφτης» για μια σειρά από κοινωνικά επιδόματα (πχ φοιτητικό επίδομα στέγασης, επίδομα ενοικίου) τα κριτήρια για την χορήγηση των οποίων οποία χρησιμοποιούν ως βάση υπολογισμού του κεφαλαίου για την ένταξη των δικαιούχων το χρηματικό ποσό των τόκων που δηλώνονται.

Το καλύτερο επιτόκιο «ξεγελά» τα προγράμματα που υπολογίζουν το κεφάλαιο και έτσι οι στρατιωτικοί εμφανίζονται να έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από αυτά που πραγματικά έχουν. Ανάλογο πρόβλημα έχει δημιουργήσει όμως και η καταβολή αναδρομικών ποσών στην μισθοδοσία των στρατιωτικών.


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ενήμερο μετά και από διαμαρτυρίες του συνδικαλιστικού οργάνου των στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) το καλοκαίρι που μας πέρασε πως με αυτό τον τρόπο, αποκλείονται στελέχη των ΕΔ από τα διάφορα επιδόματα και έχει ζητήσει πρόσφατα από το Υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει ρύθμιση που να αποκαθιστά την αδικία αλλά και που να προβλέπει τρόπο με τον οποίο δεν θα υπολογίζονται ως εισόδημα έτους αναδρομικά ποσά που λαμβάνουν τα στελέχη.

Το θέμα είναι αν μπορεί βέβαια να προλάβει το Υπουργείο Οικονομικών να περάσει τις σχετικές ρυθμίσεις και κυρίως αν μπορεί να προλάβει να ισχύσουν οι αλλαγές από φέτος.

(ΠΗΓΗ: usay.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προβλήματα με το Big Brother
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προβλήματα με το Big Brother
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ