2019-11-13 20:58:24
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η «Βικτώρια» - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Βικτώρια», που επηρεάζει με έντονα φαινόμενα από την αρχή της ημέρας κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά και στα Χανιά της Κρήτης.

Στα Χανιά, τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν κατολισθήσεις, ζημιές στο οδικό δίκτυο και εγκλωβισμούς οχημάτων, ενώ καταστράφηκε η πρόχειρη διάβαση που είχε τοποθετηθεί πέρυσι μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη.

Η περιοχή των Χανίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στην Κεφαλονιά, σπίτια καταπλακώθηκαν από λάσπες και φερτά υλικά, ενώ οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία.

Πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Κέρκυρα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων. Η πυροσβέστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απομάκρυνση δέντρων από κεντρικούς δρόμους και απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια. στο νησί των Οθωνών, βόρεια της Κέρκυρας, λόγω των δυνατών ανέμων. Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα ρεύματος και υδροδότησης, τα οποία έχουν πλέον αποκατασταθεί.


Ανεπηρέαστη από τη «Βικτώρια» δεν έμεινε ούτε η Αττική, καθώς κλειστή παραμένει από τις 6 το απόγευμα η λεωφόρος Βραυρώνος, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Η απόφαση ελήφθη λόγω συσσώρευσης υδάτων επί του οδοστρώματος, από την οδό Αγίου Τιμοθέου στην περιοχή Λευκές – Λεξανά.

Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Οι βροχές και οι καταιγίδες που συνοδεύουν την κακοκαιρία «Βικτώρια», αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας έως το βράδυ της Τετάρτης, με έμφαση στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική και στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, όλα τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν στο σχηματισμό μιας σημαντικής σε έκταση ζώνης σύγκλισης από το Κεντρικό έως το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα μεγάλης κατά τόπους έντασης. Η ζώνη αυτή σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα πολύ έντονα φαινόμενα, είναι αρκετά πιθανό να βρεθούν μετά το μεσημέρι τμήματα του νομού Αττικής και ενδεχομένως της πόλης της Αθήνας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ