2019-11-13 21:30:15
Φωτογραφία για «Χτύπημα» στην υπογεννητικότητα: Πρώτα σε γεννήσεις τα Δωδεκάνησα – Δεύτερη η Κρήτη
Δύο περιφέρειες της Ελλάδας «έχουν γυρίσει την πλάτη» στην υπογεννητικότητα καθώς οι γεννήσεις ξεπερνούν τους θανάτους, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Παρότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί και καθιστούν το δημογραφικό μείζον πρόβλημα, η εικόνα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι καλύτερη, δυστυχώς όμως μόνο σε αυτές τις δύο περιοχές.

Δεύτερη στη θετική λίστα του ισοζυγίου γεννήσεων – θανάτων είναι η Κρήτη, όπου πέρυσι ο πληθυσμός αυξήθηκε οριακά κατά 258 άτομα, με 6.241 γεννήσεις και 5.983 θανάτους, στο σύνολο των 632.674 κατοίκων.

Το Ηράκλειο είχε μακράν τη μεγαλύτερη αύξηση, με 272 περισσότερες γεννήσεις από θανάτους, ενώ το Λασίθι αποτέλεσε εξαίρεση, αφού ήταν η μόνη περιοχή του νησιού όπου ο πληθυσμός μειώθηκε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 33.857 άτομα και είναι η 3η χρονιά που καταγράφεται σοβαρή μείωση στους τοκετούς κάτι που δείχνει πως πρόκειται για μία τάση η οποία δείχνει να σταθεροποιείται, με την περσινή χρονιά να καταγράφει τη μεγαλύτερη μείωση σε γεννήσεις από την αρχή της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: neakriti.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ