2019-11-14 16:17:20
Φωτογραφία για «Επιχείρηση Αστραπή» για τους 8 Τούρκους
Σάλος στην Αθήνα μετά τις αποκαλύψεις για σχέδιο των Τούρκων να «πάρουν πίσω» τους 8 στρατιωτικούς - Αντίδραση από το περιβάλλον του Νίκου Δένδια - Διέψευσε τα περί

συμφωνίας με την Τουρκία, ο Νίκος Κοτζιάς - Ποιο ήταν το σχέδιο των Τούρκων

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Αθήνα το δημοσίευμα που ήθελε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να έχει συμφωνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τη μεταφορά των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών από την Ελλάδα στη γειτονική χώρα, σε ένα σχέδιο που, τελικά, δεν προχώρησε, καθώς οι ελληνικές δικαστικές Αρχές έκριναν πως με τη πιθανή επιστροφή των «8» στην Τουρκία, κινδύνευε η ζωή τους.

Θέση στο θέμα, πήραν το μεσημέρι της Τετάρτης κύκλοι του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του Nordic Monitor, αναφέροντας ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη Κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor.


H σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δε διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται.

«Γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση των κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Διαψεύσεις από τον Νίκο Κοτζιά

Νωρίτερα, στη διάψευση του δημοσιεύματος του protothema.gr, προχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Κοτζιάς ανέφερε: «Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; Που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; Μάλλον ομολογούν οτι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ