2019-11-15 10:30:23
Φωτογραφία για Θάνατος 18χρονου στο Βέλγιο από ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ένας 18χρονος πέθανε στο Βέλγιο από τα επακόλουθα αναπνευστικής ανεπάρκειας που, για πρώτη φορά στη χώρα, αποδόθηκε από τις Αρχές σε ένα μίγμα νοσηρών παραγόντων σε ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ο Ράφαελ Παουβάερτ από τις Βρυξέλλες έχασε τη ζωή του αφού προσβλήθηκε από πνευμονία, την οποία οι γιατροί αποδίδουν στο άτμισμα.

«Έπαιζε ράγκμπι, ήταν ένα δυνατό παιδί. Μέσα σε μια εβδομάδα, ωστόσο, τον είδα να καταρρέει. Και μετά από 26 ημέρες σε κώμα υποχρεώθηκα να τον θάψω» δήλωσε ο πατέρας του 18χρονου.

Αρχικά παρουσίασε βήχα ο οποίος, όμως, γρήγορα εξελίχθηκε σε δυσκολία στην αναπνοή. Μέσα σε λίγες ημέρες εισήχθη σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και στη συνέχεια τα επίπεδα οξυγόνου ήταν τόσο χαμηλά υποχρεώνοντας τους γιατρούς να τον βάλουν σε ιατρικό κώμα με τα πνευμόνιά του τελικά να «πετρώνουν» και τους γιατρούς να αποφασίζουν να κλείσουν τον αναπνευστήρα στις 6 Νοεμβρίου.

«Η σχέση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποδείχθηκε. Στον ασθενή αυτόν δεν υπάρχει καμιά άλλη εξήγηση για μια τόσο σοβαρή πνευμονία», δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Μάγκι Ντε Μπλοκ, όταν ερωτήθηκε σχετικά από βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε για την νόσο Evali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ