2019-11-15 11:44:26
Φωτογραφία για Ο Ολυμπιονίκης που τα έχασε όλα – Πώς έφτασε στο μηδέν
Τι συμβουλές δίνει ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης Ryan Lochte για τη σωστή διαχείριση

χρημάτων – Πώς κατάφερε να βγει από τον πάτο

Ο Ryan Lochte ξέρει πως είναι να βρίσκεσαι στην κορυφή. Ο Αμερικανός κολυμβητής κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, όταν ήταν 20 ετών.

Μεταξύ 2004 και 2016, συγκέντρωσε συνολικά 12 ολυμπιακά μετάλλια, όντας ένας από τους πιο διακεκριμένους κολυμβητές του κόσμου, κερδίζοντας πολλά εκατομμύρια.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής γνωρίζει επίσης καλά πως είναι να φτάνεις στον πάτο. Ένα σκάνδαλο κατά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο είχε ως αποτέλεσμα την 10μηνη αναστολή του από τους αγώνες και την απώλεια των μεγάλων χορηγών του. Δύο χρόνια αργότερα, ο Lochte τιμωρήθηκε και πάλι με αποκλεισμό από τον αμερικανικό Οργανισμό Αντιντόπινγκ.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, έχασε σχεδόν όλα του τα λεφτά, σύμφωνα με δημοσίευμα του cncb.


Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση δήλωσε ότι από εκεί που κέρδιζε «πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια» ετησίως, έφτασε να βγάζει μόνο 75.000 δολάρια μόνο από έναν χορηγό.

Ο Lochte και η σύζυγός του μετακόμισαν από ένα σπίτι 4.200 τετραγωνικών ποδιών σε ένα διαμέρισμα 1.800 τετραγωνικών ποδιών, αλλά ο ίδιος εξακολουθούσε να ξοδεύει αλόγιστα μέχρι που έφτασε να έχει απίστευτα χρέη.

Εκτίμησε ότι είχε περίπου 20.000 δολάρια σε αποταμιεύσεις, αν και παραδέχτηκε ότι δεν είχε κοιτάξει τον τραπεζικό του λογαριασμό για περισσότερα από δύο χρόνια.

Η δύσκολη αυτή κατάσταση στην οποία περιήλθε τον δίδαξε ότι »τα χρήματα δεν μεγαλώνουν στα δέντρα. Πρέπει να είσαι έξυπνος. Οποιαδήποτε κέρδος βγάζετε, είτε είναι 5 ή 50.000 δολάρια, πρέπει οπωσδήποτε μέρος του να μπαίνει στην άκρη».

Επιπλέον, ανεξάρτητα από το πόσο λεφτά μπαίνουν στο σπίτι, είναι σημαντικό να κρατάς τον έλεγχο των εξόδων σου, προσθέτει: «Πρέπει να υπολογίσεις τα έξοδά σου. Αυτό είναι κάτι που δεν έκανα ποτέ όταν ήμουν νεότερος.

Τότε δεν είχα οικογένεια και ζούσα ξέγνοιαστα και αγόραζα όλο ανούσια πράγματα. Μέχρι που έφτασα στο μηδέν».

Σήμερα, ο Lochte αύξησε το εισόδημά του δίνοντας ομιλίες και κάνοντας μαθήματα κολύμβησης, ενώ φροντίζει πάντα να αποταμιεύει μέρος των κερδών του. Έχει επίσης μειώσει κατά πολύ τα έξοδα του και έχει »απαλλαχθεί» από την Porsche του, η οποία του κόστιζε 835 δολάρια τον μήνα.

Εάν ο 35χρονος πατέρας δυο παιδιών θα μπορούσε να δώσει στον νεαρό εαυτό του μια συμβουλή αυτή θα ήταν:

»Δεν πρόκειται να είσαι μόνος σου όλη σου τη ζωή. Πρόκειται να αποκτήσεις μια οικογένεια και αυτό θα σου κοστίσει χρήματα».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ