2019-11-15 12:22:52
Φωτογραφία για Μ. Τζούφη: Η κυβέρνηση δυναμιτίζει το κλίμα πριν το Πολυτεχνείο - Θα είναι υπόλογη για ό,τι συμβεί
Για «αυταρχικό κατήφορο» της Κυβέρνησης έκανε λόγο η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη στην Ολομέλεια της Βουλής. 

«Καθιστούμε υπόλογη την Κυβέρνηση, για ότι συμβεί τις επόμενες ημέρες, που δυναμιτίζει το κλίμα πριν το Πολυτεχνείο· αυτήν την κορυφαία στιγμή της νεολαίας που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν, να διαγράψουν και να αναθεωρήσουν, κατασυκοφαντώντας το φοιτητικό κίνημα αλλά και τα Πανεπιστήμια της χώρας ως κέντρα βίας και ανομίας» ανέφερε η κ. Τζούφη, σημειώνοντας ότι οι παραπάνω συμπεριφορές «παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές».

Η κ. Τζούφη καταδίκασε «τα γεγονότα που συνέβησαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και την απρόκλητη επίθεση, με ξύλο και χημικά, σε φοιτητές και φοιτήτριες που αντιδρούσαν στη λαθεμένη απόφαση της Συγκλήτου για lock-out, σαν να επρόκειτο για ιδιωτική επιχείρηση, και διεκδικώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα για συνέλευση εντός του χώρου της σχολής τους».


Όπως υποστήριξε: «Το μόνο που πετυχαίνουν αυτές οι παρεμβάσεις είναι να πυροδοτούν επικίνδυνου τύπου καταστάσεις, όπως επισημαίνεται με σαφήνεια και στην απόφαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ, η οποία τονίζει πως οι επεμβάσεις καταστολής μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους προκαλούν τεράστια ανησυχία».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε «έχουμε δηλώσεις από ηγετικά στελέχη της Ν.Δ., τα οποία αποτέλεσαν και στελέχη της πολιτικής νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου και ηγέτες της διαβόητης οργάνωσης ΕΠΕΝ, ότι η επιβολή του νόμου χρειάζεται και ξύλο». Οι δηλώσεις αυτές «στέλνουν το μήνυμα για κλιμάκωση και ενθάρρυνση των αστυνομικών ακροτήτων» σημείωσε για να καταλήξει: «Δεν θα τους ακολουθήσουμε».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ