2019-11-15 14:20:08
Φωτογραφία για Οι συνθήκες για τους εργαζομένους στα κανάλια
Αν και η παρακάτω αξιολόγηση δεν έχει καμία επιστημονική βαρύτητα και βασίζεται αποκλειστικά σε μαρτυρίες και ομολογίες εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς -ενδεχομένως κάποιες να είναι αυθαίρετες- δεν απέχει από την πραγματικότητα που βιώνουν όσοι εργάζονται σήμερα στα επτά εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα.  Η παρακάτω διαπίστωση – αξιολόγηση εστιάζει στις αμοιβές των δημοσιογράφων και στις συνθήκες εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Σύμφωνα ,λοιπόν, με αυτές τις μαρτυρίες τα καλύτερα «μαγαζιά» που προκρίθηκαν ήταν η ΕΡΤ και το OPEN. Ακολουθούν STAR, ALPHA, ANT1, ΣΚΑΙ και ΟΝΕ. Σε ΕΡΤ και OPEN οι αμοιβές θεωρούνται αξιοπρεπέστατες (για την εποχή) και κυμαίνονται πέριξ των 1500 ευρώ, ενώ δεν υπάρχει καμία πίεση για τα νούμερα τηλεθέασης. 

Εξίσου καλές αμοιβές, σταθερό εργασιακό περιβάλλον και σχετικά χαμηλής έντασης πίεση (σε ανθρώπινα επίπεδα για το είδος της δουλειάς), επικρατεί στο STAR που περιγράφεται ως πολύ καλό “μαγαζί”! Αβεβαιότητα επικρατεί στον ALPHA ,ενώ σε μια ενδιάμεση κατάσταση περιγράφονται οι συνθήκες αμοιβών και το εργασιακό περιβάλλον στον ΑΝΤ1. 

Αντίθετα μεγάλα και συχνά είναι τα παράπονα των δημοσιογράφων για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας (τις παρομοιάζουν ως «γαλέρα») στον ΣΚΑΪ και εσχάτως στο συγκρότημα της ALTER EGO.

Εnimerosi24

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ