2019-11-15 16:00:39
Φωτογραφία για Φερόμενος τζιχαντιστής έμεινε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία...
Ένας Αμερικανός, φερόμενος τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους παραμένει εγκλωβισμένος ανάμεσα των στρατιωτικών συνόρων Ελλάδας και Τουρκίας, μετά την απέλασή του από τη γειτονική χώρα και την άρνηση των ελληνικών αρχών να μπει στη χώρα.

Την υπόθεση εξετάζουν από χθες οι αρχές, όμως σήμερα περιπλέκεται καθώς ο άνδρας φέρεται να πέρασε τη νύχτα κυριολεκτικά ανάμεσα στις πύλες εισόδου των δύο χωρών, όπως μεταδίδει το BBC. Ο φερόμενος ως τζιχαντιστής απελάθηκε τη Δευτέρα από την Τουρκία...

, που έχει ήδη διαμηνύσει στη Δύση ότι σκοπεύει να στείλει τους φυλακισμένους τζιχαντιστές πίσω στις χώρες καταγωγής τους.

Η ελληνική αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως του αρνήθηκε την είσοδο, στα σύνορα κοντά στην πόλη Καστανιάς και, σύμφωνα με αναφορές του BBC, ο άνδρας διανυκτέρευσε μεταξύ των δύο χωρών. Τούρκος αξιωματούχος που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι ήταν ο ίδιος ο Αμερικανός που αρνήθηκε να επαναπατριστεί στις ΗΠΑ και ζήτησε, αντ' αυτού, να σταλεί στην Ελλάδα.


Σήμερα παραμένει εγκλωβισμένος στη στενή λωρίδα ασφάλτου μεταξύ των δύο συνοριακών φυλακίων και αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το BBC, ο άνδρας προσπαθούσε να φωνάξει σε δημοσιογράφους που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά.

Οι ελληνικές αρχές ξεκαθάρισαν χθες πως δεν επέτρεψαν την είσοδο του Αμερικανού, αραβικής καταγωγής, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Τουρκία. Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το πρωί της Δευτέρας, Τούρκοι αστυνομικοί που συνόδευαν τον άνδρα πήγαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν την είσοδό του άνδρα στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι αστυνομικοί επικαλέστηκαν ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις ημέρες που δικαιούταν για την παραμονή του στην χώρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του συγκεκριμένου, ο οποίος αρχικά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς. Το ίδιο απόγευμα όμως, ο Αμερικανός πήγε μόνος του στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να μπει στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του και σφράγισαν το διαβατήριό του. Στη συνέχεια ο άνδρας επέστρεψε στην Τουρκία και, όπως μεταδίδει το βρετανικό μέσο, τελικά διανυκτέρευσε μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι περίπου 2.500 πρώην μαχητές του ΙΚ παραμένουν φυλακισμένοι σε τουρκικές φυλακές. Την Δευτέρα, το υπουργείο Εσωτερικών της Άγκυρας ανακοίνωσε πως απελάθηκε και ένας Δανός πολίτης, για τον οποίον υπάρχουν υποψίες εμπλοκής του στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθη κατά την άφιξή του στην Κοπεγχάγη.

Η Τουρκία τονίζει πως δρομολογεί την απέλαση 20 ακόμα υπόπτων για τζιχαντιστική δράση, με καταγωγή από χώρες τις Ευρώπης. Ανάμεσά τους είναι 11 Γάλλοι πολίτες, δύο Ιρλανδοί αλλά και Γερμανοίλ...

Πηγή: BBC
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ