2019-11-16 15:45:09
Φωτογραφία για Κόλαση στο Δρομοκαΐτειο! Πέφτουν σοβάδες, κοριοί παντού
Δραματικά στοιχεία για τις υπηρεσίες που παρέχονται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως καταγγέλλουν δίνοντας στο φως της δημοσιότητας τις σχετικές φωτογραφίες η κατάσταση στο Δρομοκαϊτειο είναι εκτός ελέγχου:

Μόνο 400 υπάλληλοι υπηρετούν στις 1450 Οργανικές θέσεις, πέφτουν σοβάδες στους ασθενείς, τα σεντόνια είναι είδος πολυτελείας, κοριοί βρίσκονται παντού και οι ασθενείς είναι εγκαταλειμμένοι.

Με 400 εναπομείναντες υπαλλήλους στις 1450 οργανικές θέσεις, προσπαθεί να στέκεται «στα πόδια του». Σε κάθε βάρδια υπηρετεί ένας ή δύο νοσηλευτές στα τμήματα οξέων περιστατικών με 30-35 ασθενείς διεγερτικούς που στο Νοσοκομείο εισέρχονται με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ή σε χρόνια τμήματα που οι περισσότεροι ασθενείς είναι κατάκοιτοι.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία οι τραυματισμοί του προσωπικού και ασθενών είναι συνηθισμένα φαινόμενα. Το Νοσοκομείο εφημερεύει δυο φορές την εβδομάδα και εισάγει 80 ασθενείς κατά μέσο όρο. Κατ’ έτος 3000 ενώ πριν την κρίση οι εισαγωγές ήταν 1000. Το 70% είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό.


Χωρίς σεντόνια

Βάση των καταγγελιών των εργαζομένων δεν υπάρχουν σεντόνια, οι Νοσηλευτές στρώνουν μόνο κατωσέντονα και από πάνω κουβέρτα. Δεν υπάρχουν κρεβάτια με ερεισίνωτο. Πέφτουν οι σοβάδες στα νοσηλευτικά τμήματα και αν και νοσηλεύονται ασθενείς που πάσχουν από ενεργή φυματίωση και άλλα σοβαρά παθολογικά περιστατικά το νοσοκομείο δεν έχει παθολογική και εργαστηριακή κάλυψη.

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι εισάγονται πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες από τα HOT SPOT όπως και πολλοί άστεγοι, οι οποίοι λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης μεταφέρουν μεταδοτικές ασθένειες, ψώρα, κοριούς κλπ. Σωστή απολύμανση δεν γίνεται λόγω έλλειψης χρημάτων.

Χωρίς φύλαξη

Λόγω έλλειψης κονδυλίων τα μέτρα φύλαξης είναι ανεπαρκή. 10 φύλακες για 400 στρέμματα δάσους με διάσπαρτα Νοσηλευτικά τμήματα. Οι κλοπές, η διακίνηση ναρκωτικών είναι καθημερινά φαινόμενα. Δεν ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα παρά τις απόπειρες κλοπής του ΑΤΜ της τράπεζας με τρεις ανατινάξεις.
HR
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ