2019-11-17 07:00:15
Φωτογραφία για ΚΕΘΕΑ: Η νέα αντιπρόεδρος και ο ναρκοφεμινισμός (Β΄Μέρος)
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Την πράξη νομοθετικού περιεχομένου κατάργησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ ψήφισαν στη Βουλή η ΝΔ και η "Ελληνική Λύση" του κ. Βελόπουλου. Θα δούμε πιο κάτω τι ψήφισαν οι μπατριώτες. Κι όπως λένε πολλοί «Τι με νοιάζει εμένα το ΚΕΘΕΑ και το αυτοδιοίκητο του»; Είναι το ίδιο σα να λένε «τι με νοιάζει εμένα, αν το παιδί του γείτονα παίρνει ναρκωτικά»; Σε μια κοινωνία, όπου τουλάχιστον τον τελευταίο μισό αιώνα καλλιεργείται ο ατομικισμός είναι απολύτως φυσιολογικές τέτοιες σκέψεις και τοποθετήσεις.

Και από τη συζήτηση στη Βουλή και από την πρώτη συνεδρίαση και από τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας(;) έχει φανεί ότι η στάση της κυβέρνησης είναι εχθρική απέναντι στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Όμως, ούτε αυτή η διαπίστωση αποδίδει με ακρίβεια τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και του κ. Βελόπουλου[i].

Από τη νέα σύνθεση του διορισμένου έμμισθου Δ.Σ., αντί του εκλεγόμενου από συνέλευση 800 ατόμων προηγούμενου άμισθου Δ.Σ., μόνο ένας φαίνεται να έχει εμπειρία και σχέση με ναρκωτικές ουσίες
. Πρόκειται για την αντιπρόεδρο κ. Φωτεινή Λεομπίλλα , η οποία είναι πρώην χρήστρια «ψυχοδραστικών» ουσιών, είναι ακτιβίστρια στο χώρο των ναρκωτικών, έχει διατελέσει υπεύθυνη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος «Ποτάμι» και υποψήφια για ευρωβουλευτής, βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος.

Είναι προφανές ότι η γνώμη της έχει βαρύτητα και πρέπει να τη δούμε.

Θα παρουσιάσουμε ένα πρόσφατο διάλογο της νέας αντιπροέδρου με τον γνωστό πολίτη κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτο, υπέρμαχο της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, πρώην χρήστη κατά δήλωση του, πρώην πρόεδρο της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας», που έχει ανάλογες απόψεις: «Χρειάζεται να θυμόμαστε, αφενός ότι η διάθεση του σώματος ενός ανθρώπου είναι ατομική υπόθεση…».[ii]

"Η χρήση ναρκωτικών είναι Ατομικό Δικαίωμα" είναι η μόνιμη επωδός όλων όσων μιλούν για ατομικά δικααιώματα. (Δεν μπορεί... Κάποιος τους πληρώνει).

Θα παραθέσουμε σε φωτογραφία μέρος του διαλόγου, που διεξήχθη στο facebook. Zητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες, για αυτό που θα δουν, αλλά, πέραν της ουσίας των λεγομένων πρέπει να μαθαίνουμε και για το ύφος, το ήθος και τον πολιτισμό, που πρεσβεύουν οι οπαδοί της «Ανοιχτής» Κοινωνίας. Οι απόψεις των κ.κ. Βαλλιανάτου και Λεομπίλλα καταγράφηκαν στις 29/10 και 1/11/2019.

Για το ύφος και το ήθος , αφήνουμε τα σχόλια στους αναγνώστες. Στον νεοφιλελεύθερο ορθολογισμό δεν επιτρέπεται να υπεισέρχεται συζήτηση για το ήθος.

Από τον διάλογο αυτόν είναι προφανές ότι ο στόχος δεν είναι το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αλλά η κατάργηση της θεραπείας, που δεν χρησιμοποιεί ναρκωτικές ουσίες.

Η κ. Λεομπίλλα και ο κ. Βαλλιανάτος έχουν ταύτιση απόψεων σε αυτό το θέμα και προφανώς, τις θέσεις αυτές έχει υιοθετήσει και ο υπουργός «Υγείας»(;) κ. Κικίλιας.

Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένας οργανισμός θεραπευτικά, όταν τουλάχιστον η αντιπρόεδρος, θεωρεί ότι η «προσπάθεια απεξάρτησης και θεραπείας είναι βασανιστήριο» ;

Όμως, ούτε αυτή η διαπίστωση αποδίδει την ουσία και τους σκοπούς αυτών των άγαρμπων κρατικών παρεμβάσεων, από κόμματα και ανθρώπους, που δηλώνουν «αντικρατιστές». Και θα χρησιμοποιήσουμε πάλι την κ. Λεομπίλλα και τις ιδιαίτερες δράσεις και απόψεις της, που δηλώνεται από τον κ. Κικίλια ως «πρώην χρήστρια».[iii]

Από την ιστοσελίδα του «Ποταμιού», διαβάζουμε:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση στην Ελλάδα για χρήστριες ψυχοδραστικών ουσιών, "Ναρκοφεμινισμός - πρώτη γνωριμία", η οποία διοργανώθηκε από το Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια για να δοθεί βήμα και ένα κάλεσμα για συμμετοχή των ίδιων των γυναικών στο δημόσιο διάλογο και να μιλήσουν για τη χρήση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως γυναίκες χρήστριες ουσιών, τις λύσεις που οι ίδιες προτείνουν. Πρόκειται για τη πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που σχεδιάζονται από το Δίκτυο, σε συνεργασία με το EuroNPUD(το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών) καθώς έχει αποφασιστεί το 2019 να το αφιερώσουν στις γυναίκες χρήστριες. Στη συνάντηση συμμετείχε, μετά από σχετική πρόσκληση, η Πολιτική Υπεύθυνη του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ποτάμι, Λεομπίλλα Φωτεινή…»[iv].

Μαθαίνουμε νέες λέξεις, ορολογίες και οργανώσεις, τις οποίες θα τις δούμε πιο προσεκτικά στο τρίτο μέρος της τριλογίας μας για τα ναρκωτικά και τη θεραπεία.

Σήμερα, θα ασχοληθούμε με τον «Ναρκοφεμινισμό» και τους σκοπούς του.

Όπως φαίνεται και στο άρθρο παρουσίασης της πρώτης γνωριμίας του Ναρκοφεμινισμού, ο σκοπός των οργανωμένων αυτών κινήσεων είναι η συμμετοχή τους στα όργανα λήψης των αποφάσεων:

« …για να δοθεί βήμα και ένα κάλεσμα για συμμετοχή των ίδιων των γυναικών στο δημόσιο διάλογο και να μιλήσουν για τη χρήση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως γυναίκες χρήστριες ουσιών, τις λύσεις που οι ίδιες προτείνουν».

Ο σκοπός τους φαίνεται να εκπληρώνεται με την τοποθέτηση της κ. Λεομπίλλα στη θέση της έμμισθης αντιπροέδρου του ΚΕΘΕΑ.

Μπορεί στην παρουσίαση αυτή να μη δίνουν τον ορισμό του «ναρκοφεμινισμού» και τους συγκεκριμένους σκοπούς του, η διεθνής οργάνωση, την οποία αντιγράφουν οπαδοί αυτής της νέας λέξης, δεν κρύβεται πίσω από μισόλογα. Η κ. Λεομπίλλα στην παρέμβαση της λέει μόνο : «Εκπαίδευση του πληθυσμού, μέσω της παροχής έγκυρης και επιστημονικής πληροφόρησης, ώστε να καταρριφθούν οι μύθοι και τα στερεότυπα για την ουσιοεξάρτηση».

Εκπαίδευση πληθυσμού χωρίς εκπαίδευση στα σχολεία δεν νοείται. Εμείς θα σας δείξουμε τι είδους «εκπαίδευση» πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα, πηγαίνοντας στην διεθνή ιστοσελίδα για τον Ναρκοφεμινισμό (σχετικά νέα λέξη, την οποία πρέπει να εντάξουμε στην οργουελική Νέα Γλώσσα, που θα μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία). Ξεκινάμε με τον ορισμό, που δίνουν όσοι/ες υποστηρίζουν αυτή την κίνηση:

ΝΑΡΚΟΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

ΛΕΞΗ

Χρειαζόταν ένας όρος που να δηλώνει απερίφραστα πως είμαστε φεμινίστριες (κι όχι 'θεραπευόμενες', 'ναυάγια', θύματα ή 'άτομα με ανάγκες', 'ασθενές' ή 'ωραίο' φύλο' κ.λ.) ενώ μαζί να ορίζεται και η ιδιότητά μας ως χρηστριών ουσιών.

Αυτά όλα περιέχονται στον νέο όρο Narcofeminism που τον μεταφράζω Ναρκοφεμινισμό. [v]

Ο όρος και η ανάγκη για οργάνωση περιλαμβάνεται στη «Διακήρυξη της Μπαρτσελόνα», η οποία έγινε από 40 γυναίκες. Πρόκειται για τη λογική της «Κοινωνίας των Πολιτών» και των ΜΚΟ, που θέλουν ελάχιστα άτομα, οργανωμένα σε ΜΚΟ, να διεκδικούν και να επιτυγχάνουν από το κράτος την εκπροσώπηση όλης της κοινωνίας, αντί να συμμετέχει στις διαδικασίες η κοινωνία ως συγκροτημένη κοινότητα. Τη «Διακήρυξη» δεν θα τη σχολιάσουμε.[vi]

Πάμε στην ιστοσελίδα του διεθνούς Ναρκοφεμινισμού και παραθέτουμε δυο φράσεις/εικόνες, που δείχνουν τους ξεκάθαρους σκοπούς, που μέχρι τώρα δεν έχουμε δει.

Μετάφραση:

«Έχετε δει γυναίκες, οι οποίες ήρεμα και με αξιοπρέπεια λένε “Χρησιμοποιώ ψυχοδραστικές ουσίες και αυτό με βοηθά να ζω και να δημιουργώ”».

Aν αυτό δεν είναι διαφήμιση για τη χρήση ναρκωτικών, τότε τι είναι διαφήμιση; "Τα ναρκωτικά βοηθούν στη ζωή και στη δημιουργικότητα".

Με τις συγγένειες αναρχίας, νεοφιλελευθερισμού, φεμινισμού, lgbt κοινότητας και ναρκωτικών, ας ασχοληθούν όσοι πιστεύουν ακόμα σε ιδεολογίες και σε ατομικά δήθεν πανανθρώπινα δικαιώματα. (Και οι ιδεολογίες ναρκωτικά είναι).

Υπάρχει πληθώρα τέτοιων απόψεων, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της «Ευρασιατικής Ένωσης Μείωσης Βλαβών»(EHRA) στη σελίδα που αφορά τον ναρκοφεμινισμό. [vii]

Η παγκόσμια τάση είναι «επιστημονική» και «πολιτική»: «Χάσαμε τον πόλεμο με τα ναρκωτικά, ας αναγνωρίσουμε την ήττα και ας μειώσουμε τις βλάβες, αντί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας». Κι όπως βλέπουμε , οι απόψεις αυτές εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία και του ελληνικού κοινοβουλίου. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ.

Στη νέα μεταμοντέρνα εποχή, αυτό θα είναι το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και της «θεραπείας», που θα λαμβάνουν οι μαθητές, τα παιδιά μας, εμείς, η κοινωνία: «ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ». Χορήγηση ναρκωτικών για θεραπεία ναρκωτικών. Η διαφορά είναι ότι οι νέες εξαρτησιογόνες ουσίες θα φτιάχνονται από φαρμακοβιομηχανίες και θα είναι «ασφαλείς».

Μην αναρωτιέστε ποιοι κυβερνούν αυτή τη χώρα. Έπρεπε να το έχετε καταλάβει.

Αυτά ψηφίζουν στη Βουλή. Αυτά θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτά πρεσβεύει η νέα αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ. Αυτά θα ζήσουμε.

Βλέπουμε το ΚΕΘΕΑ να μετατρέπεται από Κέντρο θεραπείας σε Κέντρο διάθεσης ναρκωτικών.

Διώκεται το τσιγάρο και το αλκοόλ και νομιμοποιούνται τα ναρκωτικά.

ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΖΗΤΩ Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΛΥΣΗ. ΖΗΤΩ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΖΗΤΩ ΚΑΙ Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΜΕ ΤΙΣ «ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ» ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ.

Θυμηθείτε τους πραγματικούς σκοπούς όλης αυτής της ιστορίας, όπως τους βάλαμε στο πρώτο μέρος της τριλογίας μας:

Πίσω από την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ κρύβεται η κατάργηση της θεραπείας εξαρτημένων και η αντικατάσταση της με υπηρεσίες διανομής ναρκωτικών.

Στην επόμενη φάση, θα νομιμοποιηθεί και η παραγωγή ναρκωτικών, από τις εταιρείες, που σήμερα χρηματοδοτούν τη διάλυση των αδύναμων ή/και ανίκανων προστατευτικών μηχανισμών.

Θα πούμε ότι πίσω από την ελεύθερη διανομή και εμπορία ναρκωτικών σε παιδιά και μεγαλύτερους, κρύβεται η εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού . Η εξουδετέρωση κάθε αντίστασης σε όσα απάνθρωπα έχουν σχεδιάσει για τους λαούς οι οικονομικές ελίτ του πλανήτη.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΚΟ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. "ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ"

Οι Ενώσεις γονέων; Οι γονείς;

Οι καθηγητές; Οι ενώσεις των καθηγητών;

Οι Κοινότητες των θεραπευόμενων και οι οικογένειες τους;

ΣΥΝΑΔΕΛΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κλείνοντας, απευθυνόμαστε στην πραγματική κοινωνία με ένα τραγουδάκι : ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΚΛΕΙΔΙ, ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΝΕ.

(H κεντρική εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ)

[i] Ο κ. Βελόπουλος, αν δεν καταλαβαίνει τι ψηφίζει, δεν του φταίμε εμείς, που σχολιάζουμε αρνητικά τα έργα και τις ημέρες του «πατριωτισμού» του. Έτσι κι αλλιώς, όπως κάθε άλλο κόμμα έχει θέσει στο απυρόβλητο την πραγματική αιτία της φτώχειας και της εξάρτησης της χώρας, που είναι η προνομιακή εκχώρηση της δημιουργίας και της διαχείρισης του νομίσματος σε ιδιώτες τραπεζίτες.

[ii]Από την ιστοσελίδα της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας - Ανοιχτή Κοινωνία». Άρθρο: «Η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν είναι λύση». http://archive.md/qjOJD. Είναι γνωστό ότι όλα τα κόμματα του νεεοφιλελευθερισμού είναι υπέρ της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, γιατί «είναι ατομικό δικαίωμα το τι θα κάμω με το σώμα μου και τι θα βάλω μέσα του». Και προφανώς το πιστεύει και το τμήμα της ΝΔ, που τον προωθεί.

[iii] Στο twitter του Υπουργού http://archive.md/XFdCJ.

[iv] Στον ιστότοπο του Ποταμιού με τίτλο «Ποτέ γι’ αυτούς χωρίς αυτούς», 24/2/2019. http://archive.md/di8M8#selection-1031.0-1033.838

[v]Από το ιστολόγιο Δάφνης Χρονοπούλου του Δικτύου Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών , 24/1/2019, http://archive.md/Q2Zx1

[vi] BarcelonaDeclaration, μπορείτε να τη βρείτε εδώ: http://archive.md/jr2YU

[vii] Eurasian Harm Reduction Association. http://archive.is/bJCXj
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ