2019-11-18 20:03:14
Φωτογραφία για Αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη – Τι αναφέρει η NASA
Αστεροειδής στο μέγεθος της πυραμίδας του Χέοπα κατευθύνεται προς τη Γη και δεν αποκλείεται να τη… χτυπήσει!

Ένας αστεροειδής σε μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου συγκρούεται με τη Γη κάθε 2.000 χρόνια, σύμφωνα με τη NASA και ένας τέτοιος μπορεί να χτυπήσει σύντομα τον πλανήτη μας.

Ο αστεροειδής JF1 φέρεται πιθανό να συγκρουστεί με τη Γη την 6η Μαΐου 2022. Η εκτίμηση είναι, δε, ότι η σύγκρουση θα γίνει με δύναμη 15 φορές περισσότερη σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.

Αν ο αστεροειδής συνεχίσει την πορεία που έχει, θα συγκρουστεί με τη Γη τον Μάιο του 2022. Μία τέτοια σύγκρουση θα σήμαινε ίσως και την εξαφάνιση μιας ολόκληρης πόλης, τεράστιες καταστροφές και τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων – ίσως και εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της NASA, αν ο γιγαντιαίος αστεροειδής που είναι γνωστός ως JF1 και δεν είναι πολύ μακριά από τον πλανήτη μας συνεχίσει την τροχιά του, τότε ενδέχεται να συγκρουστεί με τη Γη στις 6 Μαΐου 2022.


Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, ο τεράστιος αυτός αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη με δύναμη 230 κιλοτόνων TNT, δηλαδή 15 φορές περισσότερο σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα ενώ το μήκος του ανέρχεται σε 128 μέτρα, δηλαδή όσο και το μήκος της πυραμίδας του Χέοπα στη Γκίζα.

Πάντως, σύμφωνα με τη NASA, η πιθανότητα ενός αστεροειδούς να χτυπήσει τη Γη κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά χαμηλή, ωστόσο δεν αποκλείεται.

Σε κάθε περίπτωση η NASA παρακολουθεί στενά την πορεία του αστεροειδή.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ