2019-11-19 09:22:28
Φωτογραφία για Απάντηση του ΕΟΠΥΥ στον ΠΣΦ για τα παιδιά της ειδικής αγωγής
Συντάκτης: Virus

Με γνώμονα την προστασία των ασφαλισμένων ο ΕΟΠΥΥ ισχυρίζεται ότι έλαβε την απόφαση για τις δαπάνες φυσικοθεραπείας στα παιδιά της ειδικής αγωγής. Απαντώντας στα επιχειρήματα του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών αντιτείνει ότι με την εν λόγω αλλαγή, οι γονείς δεν θα καλούνται να καταβάλλουν οι ίδιοι τα χρήματα για την φυσιοθεραπεία των παιδιών τους.

Διαβάστε επίσης: ΠΣΦ: Κάλεσμα ευαισθησίας στον ΕΟΠΥΥ για τα παιδιά -δικαιούχους ειδικής αγωγής

Το επιχείρημα του οργανισμού «σφυρηλατείται» γύρω από την απαλοιφή της ταλαιπωρίας των γονέων, αφού ο οργανισμός διαβεβαιώνει ότι «ο συμβεβλημένος φυσικοθεραπευτής θα πληρώνεται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ μέσω της υποβολής που κάνει και δεν θα αναγκάζεται ο κηδεμόνας να πηγαίνει στην ΠΕΔΙ και να καταθέτει ατομικό αίτημα για να αποζημιωθεί».

Μέτρα έχουν ληφθεί, όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για τα παιδιά που έχουν ήδη αρχίσει ή θα αρχίσουν θεραπείες μέσα στο 2019 με μη συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, έχει ρυθμιστεί ώστε να «ολοκληρώσουν τις συνεδρίες αυτές (ακόμα και αν πραγματοποιηθούν μέσα στο 2020) με ατομικά αιτήματα έως ότου αναζητήσουν συμβεβλημένο φυσιοθεραπευτή».


Στη «φαρέτρα» του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται ο αριθμός των 200 συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών σε όλη την Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν από τον ΠΣΦ, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός είναι αρκετός για να καλύψει «τις ανάγκες των ασφαλισμένων σε πανελλαδικό επίπεδο, οπότε δεν αναμένονται προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών».

Ωστόσο, όσοι φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι δεν έχουν σύμβαση, το επιθυμούν, μπορούν να συμβληθούν με τον Οργανισμό.

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει ότι η αλλαγή αυτή υπάγεται στην πολιτική του Οργανισμού για τον έλεγχο της δαπάνης και τη πάταξη παραβατικών συμπεριφορών
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ