2019-11-19 13:48:17
Φωτογραφία για Ερντογάν: Είπα στον Τραμπ ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τους S-400
Υποστήριξε ότι διεμήνυσε στον Τραμπ πως, αν οι ΗΠΑ διατηρήσουν την «αδιάλλακτη

στάση τους» στο θέμα των F-35, η Τουρκία θα αναζητήσει εναλλακτικές για να ικανοποιήσει τις μεσοπρόθεσμες αμυντικές της ανάγκες

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον του ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ.

Μιλώντας σε στελέχη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ερντογάν επεσήμανε ότι είπε στον Τραμπ πως, αν οι ΗΠΑ διατηρήσουν αυτή την «αδιάλλακτη στάση τους» στο θέμα των F-35, η Τουρκία θα αναζητήσει εναλλακτικές για να ικανοποιήσει τις μεσοπρόθεσμες αμυντικές της ανάγκες.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι γνωρίζει πως η στήριξη των ΗΠΑ προς την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν θα τερματιστεί αμέσως, ενώ πρόσθεσε ότι η μάχη της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων θα συνεχιστεί.


Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται εναντίον της YPG μέχρι να εξαλειφθούν οι απειλές εναντίον της Τουρκίας και έχει σκοτωθεί και ο τελευταίος Κούρδος αντάρτης. Τόνισε μάλιστα ότι κανένα σχέδιο στην περιοχή δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και τη στήριξη της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον καταγγέλλει πως οι S-400 αποτελούν απειλή για τα πολεμικά αεροσκάφη της F-35 και έχει αναστείλει τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα κατασκευής τους ενώ έχει απειλήσει και με κυρώσεις σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν εγκαταλείψει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, αν και προς το παρόν δεν τις έχει επιβάλει.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ