2019-11-19 14:31:47
Φωτογραφία για Συμπαράσταση στους εργαζόμενους των Κοινωφελών Προγραμμάτων
Σύλλογος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Αυτές τις ημέρες χιλιάδες εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που εργάζονται με προσωρινές σχέσεις εργασίας οδηγούνται στην απόλυση. Οι συνάδελφοι αυτοί, που βαφτίζονται «ωφελούμενοι», καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες στις υπηρεσίες που έχουν τοποθετηθεί, κενά που έχουν προκύψει μετά από δέκα και πλέον μνημονιακά χρόνια «παγώματος» προσλήψεων.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια Χιλιάδες συνάδελφοι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς του Δημοσίου ( ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Εκπαίδευση, αλλά και άλλους κλάδους), κατέβηκαν στους δρόμους και απαίτησαν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, όλων αυτών των ανθρώπων που καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες του Δημοσίου. Δεν είναι τυχαίο όπου όλα τα τελευταία μνημονιακά και μη χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις όπως και η σημερινή αρνούνται πεισματικά την έστω επαρκή στελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών καθώς και την επεξεργασία σύγχρονων οργανογραμμάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Οδηγούν έτσι στην προβληματική εξυπηρέτηση των πολιτών από την μια και στην εντατικοποίηση της εργασίας για τους συναδέλφους.


Με την πολιτική επιλογή υποκατάστασης των σταθερών σχέσεων εργασίας με διάφορές μορφές «ευέλικτης» ή προσωρινής εργασίας εξυπηρετούνται πολλοί στόχοι : α. εξασφαλίζονται φτηνοί και ευέλικτοι εργαζόμενοι με μειωμένα δικαιώματα, β. δημιουργούνται διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων στο ίδιο αντικείμενο και ειδικότητα, γ. υλοποιείται έμμεσα η συρρίκνωση του Δημοσίου στην κατεύθυνση του μικρού επιτελικού κράτους, με παράλληλη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και της «ανταποδοτικότητας», πράγμα που τελικά οδηγεί σε μεγαλύτερο χαράτσωμα των απλών πολιτών, δ. δημιουργούνται νέες στρατιές εργαζομένων - ομήρων για προεκλογική χρήση….

Σε αυτό το πλαίσιο εκπονήθηκε και υλοποιείται πρόγραμμα Πυροπροστασίας 2018. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσλήφθηκαν πανελλαδικά 5.006 εργαζόμενοι που βαφτίζονται «ωφελούμενοι», προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών, ενώ πραγματικός ωφελούμενος είναι ο εργοδότης.

Ο Σύλλογός μας, σταθερά προσανατολισμένος υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργοδότη και σχέση εργασίας, συμπαραστέκεται στον αγώνα και στηρίζει πλήρως τα αιτήματα των συμβασιούχων συναδέλφων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μέλη μας. Ο αγώνας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, είναι και δική μας υπόθεση.

Για τον λόγο αυτό :

Α. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων συναδέλφων μας. Συμμετέχουμε, σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή των Εργαζομένων στην Δασοπροστασία /Πυροπροστασία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) με επόμενο σταθμό την Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την Τετάρτη 20 Νοέμβρη ( 11:00 πμ έως τέλος του ωραρίου) με προοπτική την κλιμάκωση.

Διεκδικούμε :

1. 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων των 5066 συνάδελφων συμβασιούχων,

των «Κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες, καθώς και όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου .

2. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες, σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

3. Άρση όλων των νομικών περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων των «ευέλικτων» εργαζόμενων, σε αορίστου χρόνου.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

5. Αυξήσεις στους μισθούς και αναπλήρωση όλων των απωλειών μας. Υπογραφή ΣΣΕ.

6.Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων συναδέλφων του Κτηματολογίου.

Β. Συμμετέχουμε σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στους κατά τόπους περιοχές της περιοχής ευθύνης του Σωματείου μας ( Πειραιάς – Αττική, Δωδεκάνησος, Κυκλάδες).

Γ. Στηρίζουμε των αγώνα όλων των συμβασιούχων συναδέλφων στην περιοχή μας αλλά και πανελλαδικά για σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα. Στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων στην λεγόμενη «κοινωφελή εργασία» στο Δήμο της Ρόδου και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Για τους παραπάνω λόγους :

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΟΣΕΑΔΕ για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου από ώρα 11:00 π.μ. μέχρι την λήξη του ωραρίου.

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας :

Στην Αθήνα ώρα 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας.

Στην Σύρο στις 11:00 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Volkswagen Polo IQ Drive
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Volkswagen Polo IQ Drive
Δυσκολεύεται...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δυσκολεύεται...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ